cajt-pred-tagi

>pa kaj si ti ja nor?!

>hja, sej sem vedla, da mi ne bo ratal tale blog dolg pokonc držat. če bi moj blog bil neka xy oseba, bi te že zdavnaj bila na life support aparatih. kaj čmo, pač nisem tako konsisten kot bi mogla bit. no, vsaj ne v ažuriranju mojega življenja. to jest, ažuriranju bloga o mojem življenju.
this raises a question: kdo se je sploh spomnu dnevnike pisat? najprej papirnate, potem pa še elektronske. elektronske al digitalne? kaj je tu bolj prav? eh, ‘bolj prav’. to je tko kot bi bil ‘malo’ ali ‘veliko’ noseč. si al pa nisi noseča. (noseč ne more bit, ker še nisem slišala, da bi moški zanosl, hehe… če ne štejemo švarcija v unem filmu.)
ko smo že pri nosečnosti… čaki. kok točno smo prišli od dnevnikov do nosečnosti? no, pa saj je vseen, glavn da se muva 😉
torej, nosečnost.
okej, ta oseba s katero sem zajle trenutno.. no, ne zajle trenutno, ker je pač ni tu. je šla na delo. kakšno delo na nedeljo? ne, ni šla na cesto 😛 pač, glede na organizacijo v kateri dela, imajo tudi aktivnosti (ali dejavnosti, whatever) v ženskem delu zapora. in ob nedeljah jim predvajajo neke filme z neko vsebino. če bi mi bilo malo bolje jasno bi povedala, ampak mi ni tako da se bote mogl zadovolji s to negotovostjo. i know, its killing you, isnt it? 😉
omenjena organizacija pa je ngo. torej, non-govermental organisation. ena izmed stvari za katero se ‘bojujejo’ je tudi pravica do splava. če še niste vedl, splav je na portugalskem prepovedan. illegal. ne sme se pa če se na glavo postaviš. čeprav pravijo, da je doktorju dovoljeno opravit splav le v primeru, ko je ogroženo zdravje (eh, življenje) ženske, sem že slišala za par primerov, ko so žensko pustili umreti… samo zato, ker je splav prepovedan in se ne znajo zmenit, kaj je prav in kaj ne. portugalska je dala ta referendum o splavu že 3x skozi (če se ne motim) in vedno se je našel folk, ki je totalno zmedu folk o vprašanju. eh, to bomo drugič debatiral, je preveč bedasto, če se mene vpraša.
se spomnem enga primera, kjer je ena ženska celo nekok prepričala družinskega zdravnika, da bo opravil splav. napaka je bila, da so to naredil v splošni bolnici. tam pa itaq vedno mrgoli medicinskih sestr. no, mrgolijo vedno, sam takrat ko jo rabiš ne. enivej. ena izmed sestr je pa izgleda bila ornk proti splavu in jih je zatožla policiji. policija pa je potem aretirala žensko, zdravnika in – pazi to – taksista, ki je peljal žensko v bolnico, kljub temu, da tu ni imel nič zraven. zaj pa rečte, če tale država ni en pičken butasta?! .. ja, vem, kaj točno še delam tu? eh.
aja, začela sem pa o temle – ta oseba B je par dni nazaj prejela klic od ene kolegice s severa države. sever države je zelo blizu španiji. v španiji je splav dovoljen in če plačaš 500€ ti ga naredijo v 5 sekundah. okej, to glih ne, ampak sej vete kaj mislim. ta kolegica ima kolegico (ja, itaq, vsi imajo kolega, ki nekaj rabi), ki je noseča in bi rada naredila splav. ker denarja za it v španijo nekok nima (itaq, je mal drago) bi rada to ona nekok nardila doma. (halo??) ta oseba B je v 2004 sodelovala z organizacijo women on waves (zguglajte ali daj .org na koncu). WOW so ngo iz nizozemske, in so v bistvu skupina žensk na ladji in potujejo od ene države, kjer je splav prepovedan, do druge, kjer je splav prepovedan. a boat with a mission. kar je vse okej. aja, kaj točno delajo na tej ladji? hja, opravljajo splave, talajo tablete for the day after, odgovarjajo na vprašanja, kregajo se s portugalskimi zunanjimi ministri, da niso “threat to public health” (karkoli to že naj bi blo), itd. aja, ja, opravljajo splave. to mi sicer ne zveni preveč higiensko, ampak če jim nizozemska pusti, te pa naj bo. ne bomo šli v to. okej, in na njihovi strani (od WOW) je tudi napisano, da – če vzameš takšno količino tega zdravila za trebuh in zmešaš zraven takšno količino tega zdravila za glivice na nogi in daš zraven še ščepec tega zdravila za bolečine v ušesu.. da bo to sprožlo spontani splav….. !!!!!! okej, TU se pa pri meni ustavi!! ni šans, da bi jst to moji kolegici dovolila. pa tud če je država timbaktu rekla, da to oni delajo že tisočletja in tisočletja. halo?!?!? ma daj no, ne mi ga srat.
če hočeš jet splav delat, in ker vemo, da je veliko žensk že umrlo (ne vem kolko tisoč jih je vsako leto) zaradi spontaniv splavov in splavov, ki so jih naredil neki mazači v neki zanikrni ulici za mali denar… ma dej no, ne bos se zaj še s tabletami filala in upala, da bo vse okej čez tri tedne. ni šans. jebemti, da to pa ne gre skupi no.

bistvu posta (ki ga itaq ni in si ga morte zamislat sami): nekatere ženske se preveč igrajo z življenjem. imho.

Standard