cajt-pred-tagi

>nena mi..

>pravkar nazaj iz celodnevnega sprehajanja po najrazličnejših majhnih ulicah mesta, v iskanju oglasov na oknih, vratah in drogovih uličnih svetilk. o kakšnih oglasih bledem? za proste sobe. sploh ne začet sprašvat, če se SPET selim. odgovor bo ja. vsaj zdi se mi.
zakaj se spet selim? hja. ena moja kolegica ima totalno fobijo bit sama v velkem stanovanju. par let nazaj je bila namreč sama v stanovanju, ko so prišli izropat stanovanje. tko nekok gre zgodba. in od takrat ima fobijo bit sama v stanovanju. in če je to stanovanje velko, je še hujše. in tole stanovanje je ZELO velko. (jaz sem trenutno v njeni sobi, ker je ona šla na počitnice v italijo.) ta njena fobija je celo tako močna (velka?), da je včasih celo šla iz cbr v lx (2h 20min z busom) h kolegom, samo zato, da ni bila sama doma. ja, možgani se lahko zelo igrajo z nami. in, ta kolegica (E) se hoče preselit. z mano. torej, preselit v neko stanovanje in najraje bi imela, da sem v tem stanovanju še jaz. package deal, in a way.
.
.
.
ravno sem razmišljala o celotni situaciji. ta situacija je tako prekleto zakomplicirana, da je že brezveze. v temle stanovanju (kjer sem zajle) stanuje folk, s katerim se moja ne kapira. ne kapirajo se, ne vejo niti, da sma medve skupaj in tako kao naj bi ostalo. do kdaj? do konc sveta, če bi moja imela kaj pri tem. torej, moje nikol ne bo v tale stanovanje. blek. moja bi tud raj imela, če se jaz in E ne vselima nekam skupaj. zakaj? ker noče, da E ve za naju. čeprav že ve, ker sem ji jaz povedala. ne me zaj postran gledat. nekomu pač morem povedat, in me boli patka. pri nekomu se morem pritožvat, in ker je T v lx (oziroma, trenutno je v sloveniji), ona ta druga je na madžarskem, ta tretja se pa ne meni z mano sploh. aja. torej. E sploh še ni čist ziher, če se bo preselila. bi se zelo rada, ampak ni ziher, če se RES bo. to je zaj en manjši problem zame, ker če se ona NE odseli si morem jaz najdet sobo. kar delam trenutno. v začetku avgusta je najboljš iskat sobo tu, ker so vsi študenti šli nekam, predavanja pa se začnejo septembra. E pride nazaj iz italije 3. septembra. do takrat bi jaz že najraj imela sobo. ker zajle, koker sem vidla, je na marketu še nekaj zelo dobrih sob in so še vedno dokaj poceni. danes sem vidla 3, najdražja €200, dve po €150. in glede na to, da so sobe fajne, morem čimprej povedat al čem met sobo al ne. a) ne morem povedat, dok se E ne odloči kaj hoče nardit s svojim lajfom. b) jaz bi najraje ostalo v tejle sobi, ampak moji si želi, da grem čimprej tle stran tako da bo potem lahka tja prišla kdaj prespat. to bi blo tud men všeč, po pravic povedan. c) ena dobra soba je tud za oddajo ampak tista žena pride nazaj v cbr šele konec avgusta. d) ena izmed sob, ki sem jo vidla danes, je v totalno obnovljenem stanovanju, opremljen je fenomenalno, ampak je cena malo visoka (v primerjavi z drugimi). e) E se hoče vselit z mano, moji do tega ni, ker E kao ne ve za naju. f)… g)… h)…
a sem rekla, da je situacija zajebana? you have been warned.

me je pa zabaval to, da sma šla s H po eni strani ulice gor in po drugi dol, in sma nabrala vsaj 12 številk še za poklicat. folk daje oglase na okna, vrata, ulične svetilke, koše za smeti, balkone, okna od avta, itd. tukaj sploh ne rabijo salomonca.

da ne pozabim – vidla eno stanovanje, kjer je bila soba €150, super lokacija (čisti center vsega lajfa mesta). edina.. eh, kaj “edina”, stanovanje je imelo kar par napak. to stanovanje, če se men vpraša, je skladišče vsega kiča tega mesta. keramični psi na vsakem koraku, polno blyakh slik po stenah, plastični tulipani in vrtnice v plastičih vazah, kredence na vsake 3m, itd. predstavljajte si najbolj kičasto stanovanje, kar si ga lahko zamislite. no, to je blo to stanovanje. še ni konec. v tem stanovanju (dva nadstropja) bi stanovala lastnika. mož in žena. po polnoči ma da je strogi mir. organiziranje večerj (“okej, če je enkrat na leto, potem bomo naredil izjemo.”) ali zabav je tako out, da spoh ni jasno, kako smo prišli na to idejo. prestavit kakšno omaro za 5cm bolj na levo je proti karmi stanovanja. obesit ali prilepit kaj na steno? sploh ne! pripeljat domov fanta ni možno, ker ta dva (lastnika) ne vodita bordela. to, da sem lezbijka, smo malo izpustili, bi jo itaq kap.
jutri ji moram povedat, če bom vzela sobo. številko sem zbrisala iz spomina in iz telefona in prečrtala miljonkrat TAKOJ, ko sem stopla ven iz stanovanja.

Standard