cajt-pred-tagi

>kaj si ti ja nor, kaj se dogaja v tem mestu, ej!

>najprej tole: enkrat konec junija sem dobla pošto od banke, da po nekem novem portugalskem zakonu morjo updejtat podatke vseh bančnih računov. ni blema, vse se da uredit. sicer se mi je zdelo blesavo, plus ni blo nekega deadlinea tak da sem lepo pozabla na tole. plus, tistega računa ne uporabljam veliko. ja, samo od ene banke sem dobila to lepo povabilo. mogoč je pa zakon bil naret izrecno za tisto banko? možno je vse. torej. pozabla na to do danes, ko sem pač nekaj imela za delat tam v bližini. poberem papirje, ki jih rabijo in šibam predn mi jo zaprejo. najprej je seveda blo potebno najdet vrata, ker nekaj delajo tam (ne v banki sami, samo zunaj, zato tudi sem čakala pol ure, da sem spljoh prišla na vrsto!) in imajo vse povprek. enivej. pridem na vrsto in mi tip reče, da nimam vsega. kak te ne?! saj imam a) pasoš, b) potrdilo, da delam nekaj v tej preljubi državi, c) mojo davčno številko in tudi imam č) potrdilo na moj ime za plačilo najemnine za točno tisto mojo ulico. ampak izgleda mi je vseeno nekaj falilo. in kaj? potrdilo z mojim imenom o plačilo ali vodo ali elektriko ali plin. zakaj že? ker SAMO TAKO oni vejo, da jaz RES stanujem nekje. tisto, da sem plačala najemnino ni dost izgleda. ker izgleda imajo POLNO folka, ki robinhudsko plačujejo najemnino za totalne neznance. jebemti.

na poti domov se ustavim pri enmu tipu, ki dela vse možno iz usnja in podobnih materialov. včeraj sem si namreč kupla dva pasa (za ceno enga! yay! barantanje se je splačalo, hehe) ampak pozabla jih sprobat. tak da, sicer sta mi bla prav, ampak jst hočem daljšega. (in ne, nimam postojnske jame, hihi) jih je narezu na trake in potem skupaj poštuku. sicer sem sedaj za ta en pas plačala, kot če bi včeraj jih kupla 5, ampak okej, je custom made. plus, s tistim kar je ostalo je naredo še 3 zapestnice. s tem se tolažim, tak da, prosim, tišina.
sem pa zato dobla svojevrstno unikatno predstavo med čakanjem na moj pas. tam kjer ta tipo dela, tist del trga je kao zbiralisce vsega mogočega. to jest, vseh možnih tipov ljudji. torej, rečmo jim alter. kao. eden izmed teh alterjov, pijan ko čabra, je izgleda postal lačen. zakaj? ker je najprej čist blizu sebe natreso polno drobtin in malih kosov kruha, tak da so ja prišli vsi možni golobi. (ne si še predstavlat!!) potem pa je mal počaku, da so golobi ratal bolj domači.. in jih enga za drugim prijel. 4 je bil total count. potem pa je prišlo nekaj kar mi je skoro obrnal želodec. sem ravno bila s T na telefonu, kar je blo kul, me je spomnala na dihanje. najprej je goloba prijel z obema rokama, mu dal lupčka na glavo.. in mu zlomu vrat! kr tko. na boa. na easy.
izgleda bodo mel kurjo juho danes.

Standard