cajt-pred-tagi

>cry baby

>okej, straight up – jaz nisem ena izmed tistih, ki se v kinu jočejo. ko je bil na sporedu titanic so se vsi jokal, mladi in stari. ko je bambiju umrla mama, tam so tud tekle solze. ko je houstonka laufala proti costnerju s povito roko, tam se je tud našu nekdo, ki je mel solzne oči. pri meni se to ni zgodilo. mislim, da sem se jokala ravno enkrat, pa še to je blo par solzic. kdaj? niam pojma.
ampak zajle, ko sem vidla ameriko zgubit proti kanadi v murderball, in ko je en ata objel svojga sina, ki nima ne nog ne rok zarad neke bolezni v otroštvu (ki je dal ne vem točno kolko golov), pa morem priznat da mi je šlo mal na jok. sto ljudi, sto čudi.

okej, murderball. to je film o para ragbiju. to jest, o ragbiju paraplegikov. in tale film je o rivalstvu med ameriško in kanadsko ekipo. najprej zmaga kanada za eno točko, potem amerika spet za eno točko, in na olimpijskih v atenah zmaga kanada za par točko. auč. sicer na koncu je amerika tretja in kanada druga, zmaga pa nova zelandija. šesta nosilka!
enivej. kaj si ti ja nor! ti ljudje se skor ubijajo na igrišču. mislim, ko te jebe, če si na vozičku! ti se tko zaletavajo v druge, da jih stokrat obrne preden se ustavijo prevrnjeni na tleh. pišuka, ej! skratka, morte si ogledat! aja, eden izmed glavnih “akterjev” tega dokumentarca je mark zupan. ZUPAN! gremo slovenci! (je celo na prvi strani uradne strani *proud moment*) .. aja, trener kanadske reprezentance je pa en američan (s portugalskimi koreninami), ki ga neko leto niso izbral za ekipo amerike in je presedlal na kanado. hehe, talk about resentment.

aja, in enkrat naslednji teden hočem jet v kino (predlogi?) in igrat bowling. za razliko z lj cenami, je tle dokaj poceni. 3€ na osebo na igro, čevlji vključeni v ceno. okej, sicer morama najprej tja pridet (20min z avtom) ampak je čez vikend odprto do 3h zjutraj. plus imajo še snooker (res, nimajo biljarda), fuzbal (kickers!), pikado in puno fliperjev. (to zaj naštevam, kar mi je cimra povedla včeraj) nekje “zadaj” pa imajo tudi eno veeeelko salo, polno kavčev in pufov, z parimi velkimi tv ekrani in dobro založenim barom. in NI gužve! gremo? bomo izgledal extremnokjut v tistih čeveljcih in po možnosti pink nogavicah, hihi.
word of advice: ko se vaša kolegica (ali kolega, whatever) spravlja da bo metala (porivala? karkoli pač narediš s tisto kuglo), NE JE/GA POKLICAT PO IMENU! jaz sem to nardila enkrat v lj in je od E kugla letela v zrak za njenim hrbtom. ni pristala na mimoidočih, smo se pa fajn ustrašl.

Standard