cajt-pred-tagi

>kem manda aki??

>vsake tolko me ima, da bi tale moj windows laptop zamenjala za maca. sicer ne vem, kok točno bi šlo oziroma če bi sploh šlo (win xp instalirani na laptopu, in da se zamenja z osx?), ampak vse se da če se hoče. mogoče bi me prišlo manj, če si preprosto nabavim maca, ampak za to je potreben denar, ta pa ne raste na drevesu. (če kdo ve za tak drevo, naj se mi javi, prosim)
windowsi me namreč na vsake kvatre spomnejo na neki velki virus, del neke velke zarote gatesa proti človeštvu. no, vsaj proti tistemu delu človeštva, ki uporablja windowse. mickeno vprašanje: zakaj se skor nikol ne sliši o virusih, ki napadajo mace (kljub novicam letos, da so le našli enga)? a so vsi mac uporabniki tiho? al je mac pač mal težje scrackat in se nobenmu ne lub jet delat virus zanjga? al pač vsi sovražijo windowse in viruse pišejo na macih? mah, vprašanj puno.
torej, zakaj se mi zdi, da so windowsi virus? zarad tehle razlogov:
– virusi se kar razmnožujejo kot kitajci. windowsi tudi. a nimamo vsak drug let novo extremno boljšo in tok prekleto bolj pomembno verzijo?
– virusi nam največkrat zafilajo sistem (running processes) in upočasnijo delovanje že tko počasnega compa. ja, windowsi tud to delajo.
– vsake tolko se nam zgodi, da virusi sesujejo comp. em, BSOD rings a bell?
– itd.
i rest my case.

še novice iz coimbre: do marca je v full-speedu krščenje brucev. tukaj gre to takole: vsak iz druzga letnika dobi enga bruca. al dva al mogoče celo tri. “uradno” lahko imajo samo enga, ampak se nihče ne buni. (koda brucovanja dosegljiva tule, a v portugalščini.) in potem jih.. prijazno pripravijo, da delajo stvari, ki jih drugače ne bi. klečanje celo noč sredi glavnega trga v spodnjem perilu in sproti petje (dretje) neke izmišljene pesmi fakultete. ali laufanje po plaži nagi (to bolj za fante, ker je pač kul… al kaj) in strašenje folka, ki gre mimo in se melo neugodno nasmiha. sprehod čez mesto v oblekah iz črnih plastičnih vrečk za smeti, z praznimi piksnami privezanimi za gleženj, da se ja sliši. skratka.. zanimive in včasih malo nasilne stvari se dogajajo. itaq, da je vmes polno alkohola. to sploh ni dvakrat za rečt. (včasih so stvari prišle tako daleč, da je bilo ustanovljenih kar nekaj organizacij proti brucovanju.)
v mojem stanovanju živijo dve iz druzga letnika. hiša je polna bruck. ne vem če je to dobro al slabo, ampak kasnej grem gledat sprevod bruck in brucov.

Standard