cajt-pred-tagi

>tl(p)p – tistega lepega (portugalskega) popoldneva

>nazaj s kosila pri bivši uciteljici portugalšcine.
nekok sma z E padle v družinsko nedeljsko kosilo. ups. okej, poleg so bili sicer res samo njeni starši ampak vseen je bil feeling mal tko-tko. ampak smo popravli celo situacijo. pac, tujci so prišli v hišo, to je dogodek! plus, žena nas ma rada in mi njo, vse je A OK.
hvala bogu, da nismo dobli bacalhau (=polenovka, se mi zdi), ne prenesem vec te ribe. pravjo, da so vcasih to ribo jedli za posebne priložnosti. zadnjih par let pa je posebna priložnost, ce te ribe NE jedo. seveda jo znajo narest na 1001 nacin, knjig z recepti je vsako leto izdanih vsaj maljarda, in prizor posušenih rib v trgovini tudi ne ratuje nic lepši. te plate posušenih posoljenih rib položijo na en velki kup in potem si vsak izbere svojo. kot bi šel nakupovat oblacila, ki so jim samo danes znižalio ceno za 60% in je vse nametano v eno velko železno kletko, potem pa se znajdi.
anyhoo. mož naju je prišel pobrat na kolodvor in iz prve zacel tisto svojo “sem bil tolko in tolko let inženir pri elektro in dam ti nasvet za živlenje – vedno uporabljaj ušesa in nos” pesem. kaj naj s tem nasvetom ne vem, ampak izgleda je the thought that counts.
dona suzette se ni spremenila nic, kure in race za njihovo velko hišo so zrasle 200%, oba drevesa kivija sta polna sadežev, starša oba ornk v osmi dekadi življenja. sicer dona suzette vedno rece, da ne zna kuhat ampak kosilo je bilo spet zelo dobro. pohvale so seveda deževale, in ne samo iz vljudnosti. ate je pravil o 40-letni diktaturi, mama je imela manjši napad aritmije (no, sej vete kaj mislim) a ni utišala moža done suzette, ki nam je še enkrat v toku kosila povedal, da imajo portugalci najboljši kofe in porcelan na svetu. kitajci? ma kaki kitajci! portugalci so iznajdl porcelan in so ga izpopolnal na kitajskem, ker so pac se šli popotnike. zato so tud pršl do vzhodnega timorja. macau so pa itaq dobili v zahvalo za svojo trdo delo kaj-te-vem-kje.
po kosilo nam je dona suzette pokazala slike poroke svoje hcerke, se malo pritoževala nad sinom, ki je že spet zamenjal punco. in to pri 37! (po slikah sodec mi je popolnoma jasno zakaj jih lahko tako na hitro menjava. T, star je 37, inženir nekje, skoraj vsako leto gre v andoro smucat in živi v lizboni. zainteresirana?)
za popotnico nama je dala vsaki malo steklenicko portovca (ne vem zakaj), meni pa eno tubo fenistila.

Standard