cajt-pred-tagi

>enoletna monogamija.

>pogledala še dva filma. (mater, kot da bi delala v izposojevalnici filmov!)

march of the penguins – (trailer) kaj si ti ja nor! pingvini morjo res TOLKO skoz dat, da zagotovijo nadaljevanje svoje rase? ce bi tud pr nas blo potrebno tolk bi naša predraga cloveška vrsta že zdavni izumrla. tko kot oni beli delfini. (so zaj kao definitivno na listi izumrlih živali, in to samo zato, ker jih ena ekspedicija ni vidla. eh bleh.) skratka, povzetek filma. je cisti dokumentarc, morgan freeman je narrator, in gre se o.. ja, pohodu pingvinov. najprej hodijo zelo dolgo in zelo dalec, da pridejo na neko mesto skupne orgije. okej, bom lepo povedla – pridejo na mesto, kjer se zbere tisoce pingvinov. vsak si poišce svojga partnerja (ne, niso monogami za cel življenje, samo sezonsko), potem se grejo ate in mame. mame zležejo jajce, predajo to jajce atu (vcasih se ne posreci najbolje in so koncali zvezo) in še enkrat udarijo taisti pohod in gredo jest (ker v teh parih mescih ni noben nic jedo). ata ostane tam in ahta jajce (je zima in je ZELO mrzla zima), potem se enkrat skoti mali pingvin. ata ga še kr ahta, mama se še kr futra (in morski tjulni na nekaterih mamah), potem se mame odlocijo, da je blo dost in grejo nazaj, ker bo nekaj te hrane dobil tud ta mali. še enkrat udarijo turo, da pridejo do atov in mladicev, ateji znorijo, ko jih slišijo (nekateri so bli tko lacni, da jim ni uspel pocakat), predajo mladica mami in grejo oni turo nazaj, da se najejo, in tkole par mescov. ata gre, mama ostane, ata pride, mama gre, mama pride, ata gre, itd.
posnetki so fenomenalni, resno. najbolj me je pa prevzel posnetek enga ateja, ki je ta malmu pustu, da je “zunaj” (imajo jih pod svojim trebuhom, na tacah) predolgo in je ta mali v enem izmed mnogih snežnih viharjev zmrzno. ata se je joko! *sniff sniff*

drugi film pa je bil lucky number slevin. (trailer) zelo dober film. imaš eno mesto, dva gangsterja (enga igra morgan freeman, hehe), vsak na svoji strani ceste. že 20 let nista ven stopla iz svoje zgradbe, iz strahu, da ga bo on drugi ubil. ubijejo sina enga gangsterja, se hoce mašcevat in da ubit sina druzga. ceprav sta pred 20 leti se zmenla, da tega ne bosta nikol nardila. gangsterji z principi. v kansas city shuffle so vkljuceni hitman, tip z veliko nesrece in soseda z zelo dobrim smislom za detektivke. na koncu pa.. lass dich überraschen. pejte gledat, film je všecn.

Standard