cajt-pred-tagi

>would you like some music with that shake?

>naredit morem mock-up stran za jazz trgovino tule blizu mojga stanovanja. sicer že imajo eno, ampak so rekli, da bi imel nekaj novga. (i wonder why.)
ob besedi jazz mi je prva asociacija na saxofon. cez ene pol ure še trobenta in klavir, in takoj zatem imam faco v grimasi vecnega trplenja. receno mi je namrec bilo, da “jazz je potrebno pretrpet”, šele potem ga lahko poskusiš razumet. ker so se mi pistacije in rum v satchmotu dopadle sem veckrat tam trpela. sicer ne sama, ampak tisti extremno dolgi jazz solo nastopi (a la “lej mene! lej ti to kaj jaz znam! pa si ti vidu kdaj vecjega jacka kot sem jst??”) so se mi za vedno zamerli. pistacije in rum imam pa še vedno rada, še posebej ob spremljavi milesove muzike.
enivej, išcem in išcem stock slike saxofonistov (ali nekega slicnega pihala) in najboljši vektor (za predelat, seveda) je slika nekega božanstva plodnosti (in glasbe itd.) hopi indijancev (arizona, zda). izgleda imajo tam ob saj-veste-cemu cas igrat frulico.

Ko-ko-pel-li (kô kô pel´ lê ) n. {der. Hopi “kokopilau” (koko = wood, pilau = hump)} the humpbacked Flute Player, mythical Hopi symbol of fertility, replenishment, music, dance, and mischief.

Standard