cajt-pred-tagi

>za despenalizacijo splava!

>(side-note: ful me je presenetlo zajle, da je flickr del yahooja. kdaj se je že to zgodilo, in zakaj men to ni noben na celo napisu, da bi vidla, ko si zjutri faco umijem? A?)

anyway.
vceri šli (okol 1000 nas je bilo) v aveiro pokazat podporo organizacijam, ki so za despenalizacijo splava. na žalost je teh organizacij samo 5, v primerjavi z 20, ki so proti despenalizaciji in/ali proti splavu. enkrat sem na tvju vidla, da so ja-jevci zbrali okol 16.000 podpisov (ni mi cisto jasno za kaj so ti podpisi, ampak so pomembni), ne-jevci pa.. ne past s stola.. okrog 192.000 podpisov. nekok bi.. ni mi cist jasno kje so ne-jevci zbiral glasove in ce so vsi veljavni (ker je protokol dokaj zapleten), ampak da je prišlo do TAKE velke razlike pa nekok ne morem verjet.
portugalska je zelo verna država in ce ti ena izmed najmocnejših bank da malo manj kot miljon evrov za kampanjo (in itaq, da niso edini vir podpore), potem se mi zacenja malo bliskat kako to, da jim je leta ’98 uspelo ta zakon sploh naprej spravit. takrat so se tudi odlocli, da portugalci, ki živijo v kakšni drugi državi, ne morejo glasovat. a ni kao standard, da lahka glasuješ tud ce si nekje drugje? butasto.
ajn picken boljše novice – ce bi prejšn dan folk šel glasovat, bi jih 62% glasovalo “ja”. mala zmaga. upajmo, da bodo še 11.2 šli glasovat na referendum.. ce bojo že 10 miljonov zanjga placal.

Standard