cajt-pred-tagi

>"i did not have sex with a man in denver."

>vceraj koncno pogledala dokumentarc “the root of all evil“. to naj bi bila religija. nekok si nisem še ustvarla mnenja kar se tega tice, moram še enkrat pogledat dokumentarc. je pa res, da se mi velik stvari, ki jih richard dawkins pove, z mojo inteligenco zdijo logicne.
poanta dokumentarca je nekok pokazat, da je vera sicer lahka okej, ampak da jo dandanes uporabljajo kot orožje proti drugim religijam/rasam in kot orodje za “oblikovanje” mnenj otrok (to smo vedli) in da so vsi, ki slepo verjamejo v nekaj, nevarni (aka verski fanatiki). skratka, dokumentarec ni povedal nic novega. religija in znanost se bijeta že zelo velik let in kljub temu, da je vecina današnjih religij snovanih na tradicijah in slepemu verjenju v nekaj nadnaravnega, jih je vsak dan vec. to jest, vernikov. (no ja, tudi religij, itaq.)
sama se imam za ateistko, ker so me pac vzgojili tako. v cerkvi sem bila 3x in še to je bilo ali na kulturnem izletu s šolo ali turisticno. tristicno?? ma ja. ker je pac tam bla in so vsi šli noter, tak da sem mogla tud jast. drugace pa se mi cerkve ne dopadejo pretirano. ne dopade se mi stil arhitekture, vse se mi zdi kicasto, in bla bla bla. torej, niso zame.

v dokumentarcu pa je richard imel tudi intervju z tedom haggardom. v tistem casu je še bil voditelj new life cerkve (neka evangelisticna veja). par mesecov kasneje so ga odpustil (al je dal odpoved? whatever, nije važno.), ker so v javnost prišli posnetki telefonskih pogovorov z “male prostitute” (kak je to po naše?). vrtelo se je okoli drog (ki jih ni rabil zase, itaq) in sexa. (jimmy kimmel ima komentar)

me je pa presenetlo nekaj v tem dokumentarcu – ceprav je richard dober znanstvenik (vsaj tko piše po straneh v na netu), pa ni dober sogovornik. to jest, skoraj vsakemu se pusti “prestrašit”. pac, richard rece nekaj, in potem ga oni drugi totalno stolce in richard izgleda kot mali fantek, ki je pravkar naredil nekaj narobe. nima odgovorov. oziroma, ziher jih ima in ima tudi stoletja znanstvenih odkritij za podporo, ampak tega ne uporabi. pri vseh pogovorih nekak prazno gleda v sogovornika in se pusti own-at. ne more verjet, da nekateri res tako mislijo. mogoce je to tisto, kar ga utiša. videt z lastnimi ocmi, da nekateri nimajo pojma o pojmu.

a ste vedli, da obstaja nekje v angliji tudi neka religija (del judaizma), kjer ucijo otroke, da je zemlja stara 5000 let?

ps- george carlin o 10 zapovedih. na koncu ostaneta dve.

Standard