cajt-pred-tagi

>avijoni! avijoni! avijoni!

>ne vem zakaj sem tako obsedena z avijoni, ampak sem. že zelo dolgo. tega se tu ne opazi, ampak vsakic, ko vidim tisto belo pot avijona na nebu, se skoraj ustavim in gledam. zakaj se ustavim? kaj te vem. ker se je lažje skoncentrirat na avijon? ker se tako ne zaletim v nasproti prihajajoce ljudi? ne bi vedla. in ker se ponoci pot letala ne vidi, išcem utripajoce lucke. sicer me tiste blinkajoce zvezde vcasih zmedejo, da ne omenimo satelitov (al so bli tist nlpji?). v moji želji najdet avijon tam nekje zgoraj, ki potuje pac nekam kjer mene še niso vidli (in tudi ni zelo nujno, da me kdaj bodo), sem enkrat celo svetilnik preimenovala v letalo. mnja, se zgodi.
sicer nisem tisti tip obsedenca, ki ima na kompu maljardo simulatorjev, ki zna celi cockpit na pamet, ki ima stene poleplene s posterji takšnih in drugacnih avijonov. to ne. taki frik nisem. sam v nebo gledam. (ne vem, ce je tole zaj boljš al slabš, hehe.)
plus, vsakršna oddaja na diskoveri kanalu (ali katerem drugem kanalu, kjer na vsake kvatre vrtijo dokumentarce), ki ima kakršnokoli vezo z avijoni (gradnja, modifikacija, izbor on-flight menija, itd.), letališci (check-in problemi, gradnja in otvoritev novga dela letališca nekje na svetu, treniranje ekip s prtljago, onimi malimi follow-me avtobusi, pot prtljage pod letališci in upanje, da pristane v pravi prkolici, itd.), stevardesami (em, kak se jim zaj politicno pravilno rece?), itd. skratka, vse to me takoj prilima pred tv ekran in ce ima kdo briljantno idejo, da prestavi kanal.. no, ideja ni tako briljantna in to tudi pokažem.

zato sem se tako razveselila tegala posnetka. prikaz avijonov nad zda med 19. in 21. marcem 2005. datum ni pomemben, animacija je pa zelo kulish. (na parent strani imaste še druge flight animacije, isto kul. ena vas celo nauci, da nikol ne pojdte v kalifornijo tko, da pristanete okol 17h. takrat je gužva najvecja!)

aja, a sem omenla, da bi rada enkrat šla v kontrolni stolp? sicer ne na brniku, ker bi mi blo mal dolgcajt (kljub easyjetu). nekam pac, kjer se dogaja! ziher bi bla prevec živcna, da karkoli recem v mikrofon (tam so ljudje gor! kaj ce se dva avijona zaletita zarad mene?? vidla sem slike, kak to izgleda, in tega nocem, hvala lepa!), bi mi pa ziher blo orgazmicno samo tam bit.

Standard