cajt-pred-tagi

>puta que pariu a calçada portuguesa

>prejle kolegu koncno poslala par mock-up verzij za stran njegovga biznisa. kaj dela? polaga tlakovce (bele, sive, crne, modre) po ulicah in cestah portugala. in verjamte, dela imajo veliko. sicer ne vem kje bi iskala podatke o procentu vseh tlakovanih cest/ulic v državi, ampak bi bla številka ziher zelo visoka.
plus, folk, ki to dela, lahko vidite skoraj vsaki dan. vsak dan se sicer pomaknejo za par metrov naprej, ampak te ulice so v stalnem stanju popravljanja.

ta portugalska umetnost tlakovanja ima sicer zelo bogato (in dolgo) zgodovino, in vem je glih ene 10%, tako da je najboljše, ce si zainteresirani vec preberete na wiki strani. raznorazne galerije lepih, interesantnih in vcasih malo opticno varajocih vzorcev pa najlažje najdete na flickr straneh.

portugalci so glede gradbeništva malo cudni, ce sem lahko iskrena. tlakujejo vse ceste, ki imajo na razpolago. keramicne plošcice imajo najveckrat na zunanjih stenah hiš (in ne v kopalnici). in bajte gradije iz cementa, da je ja mrzlo noter. da bi kaj izolirali s stiroporom? tim laško bi v tej državi propado v prvem tromesecju!

Standard