cajt-pred-tagi

>"The British Constitution has always been puzzling and always will be."

>ker sem že omenla, da sma z mojo gledale film “the queen” (trailer). zelo dobro nared film (brez prepoznavnega zapleta a zadostno mero britanskega humorja), in to so priznali tudi pri gnilih paradajzih z 98%!
film je o kraljici (duh!) in njenih reakcijah na dogajanje v državi, po nesreci princese diane. (aja, a ni bla ex princesa, ce se je locla od princa? al to ostanejo do konc življenja?) nezadovoljstvo ljudstva, nerazumevanje kraljice na nezadovoljstvo ljudstva, itd. vse nareto v stilu hladnih angležev in njihovega dostojanstva. vse se dela z dostojanstvom!

igralka helen mirren je kraljico odigrala dobro (mogoce je dobila prakso z igranjem v mini seriji o mami kraljici, elizabeti I?). hladno. torej, tako kot je kraljica vidna ocem sveta. sej, kdo pa RES ve, kaj se dogaja v glavi kraljice monarhije?
hehe, zanimivo je bilo videt filipa, moža kraljice, kako je hodil za njo kot polit cucek. upam, da ni tudi zares tak. zaigral ga je james cromwell, nam znan iz serije “6 feet under”. dobro so zadel tudi onega klovna, ki igra blaira. velki ušesi, velki nos.

spomnim se dneva, ko je imela diana nesreco. vem, da smo bili v stanovanu stare mame in da sem se celo jokala. zakaj sem se jokala? ej, nimam pojma. zaj mi je prav nerodno to priznat, ker.. ja hudica no! žene nisem niti poznala. impakta ni imela popolnoma nobenga na moje življenje (da bi jst to vedla), ampak vseeno me je ves ta pom-pom okoli nesrece in vsi tisti posnetki in ponovitve posnetkov in debate o posnetkih, bla bla bla. nekok so se me nekje dotaknal.

..in spomnim se izraza na obrazu stare mame. ni mogla verjet, da se jaz jokam v njeni predsobi, zato ker je v veliki britaniji umrla neka žena. hihi.

Standard