cajt-pred-tagi

>koliko je vredna vaša domena?

>kakor smo vidli, se da domene prodat za veliko denarja. v siblogs primeru, za 4000 novih-slovenskih-tolarjev. kar je, ce se mene vpraša, glede na nizko ceno domen, extremno veliko. tud ce vzamemo nizko ceno domen ven iz enacbe, je tolko denarja še vedno kar velik.

no ja. in sem šla gledat kok je moja draga subdomenca vredna. rezultat? glede na leapfish je vredna celih.. wait for it… izrednih!… 23 dolarjev!
ceprav vsi vemo, da je tale moj izredno inteligentni naslov priceless (kimajte!!), pa ljudje dvomijo v kredibilnost te strani. narobe povedano. na mojem blogu ni nic za dvomit, vse je res. (i want to believe.)
hotla rect, da folk dvomi v natancnost teh ocen. metoda, ki jo stran uporablja za ocene vrednosti domene, je namrec sledeca: pregledajo kolikokrat se besede v imenu domene ponovijo glede na dictionary.com, potem ta rezultat nekok združijo z oceno skupnega števila crk uporabljenih in dodajo ‘moc’ koncnice (.com velja najvec, npr.)… skratka, malo zapleteno a še vedno velik prevec enostavno.
plus, a se ne vidi vrednost domene po povpraševanju? tista ‘povpraševanje in ponudba’ fora?

Standard