cajt-pred-tagi

>ima slovenaca ovdje!

>za vecerjo nameravama naredit papriko s feta sirom v pecici in, ker nisma imele paprike, je bil cas za pingo doce. zbudili sma se itaq prepozno za tržnico 1 in za tržnico 2. ce bi mesto imelo na razpolago še tržnico 3 bi tudi to ziher zamudile.
moja gre k frizerju (nisem je še vidla, malo me je strah, ce bom znala dovolj dobro odigrat navdušenje, hihi), jaz v trgovino.

nekje sredi oddelka zelenjave zaslišim znane besede. slovenske besede. mariborski naglas. ker vem, da se nisem na glas pogovarjala s sabo, je bilo možno le eno – ima slovenaca ovdje!
in res so bile. dve erazmus študentke. Z, iz crne na koroškem in M, iz šmarja pri jelšah. študirajo na politehnicnem inštitutu. v coimbri ravno en teden, in ostaneta do konca junija. juhu! oni sta zaceli z opažanjem, da je tukaj v hišah mrzlo (em, ja.), da je vreme super (ja, na dež še cakamo.), da je pivo premalo (0.33l namesto našga pol litra) in da kofe sux (yes!). vam povem, punci sta bili sem poslani z razlogom – da imam jaz nek ventil, s katerim se lahko menim po NAŠE! lahka kurcam in šimfam vsazga, ki mimo pride. in to brez nevarnosti, da me bo kdo razumel. vam povem, nebesa so to. dok ne izkusite, ne boste vedli.
.. zaj pa sam še T sem pripeljat.

Standard