cajt-pred-tagi

>on a moody afternoon..

>danes je vreme v coimbri malo cudno. ni sonca, ne dežuje, je oblacno, ni mrzlo, in na ulicah je še vedno kar nekaj ljudi, ki hodijo okoli z odprtim dežnikom. clovek bi mislu, da ko vidijo mimoidoce z zaprtimi dežniki, da jim bo kapnalo. ampak, nikoli se ne ve. mogoce pa nad njimi res še vedno dežuje. karma ‘n stuff.

prejle v pošti vidla, da je ena izmed prejšnih stanovalk dobila že tretjo bancno kartico. vsako novo šolsko leto namrec študentje dobijo novo kartico od banke (zakaj vsako leto novo ne bi vedla) pa ce sploh še hodijo na fax ali ne. enivej. spomnal me je na one oglase mastercarda za paypass kartice. a la, kartica (tako debit kot kreditna) za katero ni potrebno nic podpisat, pokazat osebne ali napisat tiste številke na zadnji strani kartice.
which begs the question, zakaj so potem sploh zaceli z vsemi temi varnostnimi ukrepi, ce pa imamo sedaj eno kartico, kjer jo je potrebno samo približat tisti mašinci, naredi biiiip, in voila! (okej, res lahko placaš samo zneske do $25 ali ipaq. $25 zajle, $25 cez minuto, $25 cez tri minute, in ce tko pol ure se kar nabere.)

Standard