cajt-pred-tagi

>its friday im in love..

>ta vikend lahko celo pričakujete (seveda ste vsi na koncu brez novih postov, a ne? hehe) par mojih postov, ker je moja šla v lizbono na neko konferenco. če ste tu prvič – ponavadi namreč ne postam čez vikende, ker imava druge fascinantne plane. kot npr spanje in gledanje tvja.

danes imam najprej v planu sprehod do sosednje ulice na “mercado livre”, kar ima dva prevoda. 1, market, kjer prodajate kar se vam pač zljubi, oz. kar imate. ali 2, market zunaj.

zvečer sem povabljena na brazilsko večerjo (rodízio). če ste že bli v braziliji ali kakšni brazilski restavraciji, potem ste mi zajle ZELO fauš. če pa še niste bili, ne veste kaj zamujate.
rodízio, brazilska pojedina = na dolge gril palce nataknejo par velkih kosov različnih vrst mesa, to vtaknejo v žar in pečejo. ko je znotraj meso ‘nareto’ in na zunaj popečeno vzamejo te gril palce vun, prinesejo do vaše mize, narežejo zunanji sloj kosa mesa na krožnike in odnesejo meso nazaj na žar, da se spet popeče. ko je spet zapečeno in ko zmanjka mesa na krožnikih spet pridejo in narežejo. in tako over and over and over and over again.. dok niste puni ali dok ne zmanjka mesa. isto vajo ponovijo s pečenim krompirjem (no, brez natikanja na palce, hehe) in ananasom. če ste že kdaj jedli popečen ananas, potem mi ste mi fauš. če še niste, ne veste kaj zamujate. njami! aja, in pijača. ITAQ, da se pije caipirinha, brez tega ni brazilske večerje. vsaj ne tanajbolj perfektne!

Standard