cajt-pred-tagi

>font explorer x – sedaj tudi za pc!

>font explorer ximam kar dokaj okej zbirko fontov: puno pixel fontov za flash in še več truetype fontov za photoshop in fireworks. če smo čisto iskreni jih RESNO vzamem v izbor samo ene 50. za to zmedo je potebno imet neki manager za fonte. neki lahki manager za fonte. do sedaj je to čast imel the font thing. ni ravno manager, je pa zelo na easy nared pregledovalnik fontov.
pravkar pa sem se odločla, da res ni nobene potrebe imet vseh 740 fontov na izbor čisto vedno, ko se zalaufa photoshop (traja in traja in traja in traja) in ker so pri linotype bli tok fajni, da so naredil pc verzijo font explorerja x.. voila! že dol potegnjeno!

inštalacija je zelo na easy. določite mesto na disku kamor bodo shranjeni neaktivirani fonti in to je že nekok to.
fonte lahko pregledate v skupinah in do ‘nepotrebnih’ detajlov (če res niste friki tipografije), z ali brez manjkajočimi karakterji, primeri so vam na izbiro v obliki paragrafa, abecede ali ‘slapa’, pravkar kupljeni ali importirani fonti imajo svojo mapo, naredite si lahko svoje smart sete (drugačni za vsak program, če želite), itd itd. skratka, ni kar ni.

torej, če nimate več pregleda nad fonti (vem, da obstajajo ljudje z več kot 2000 fonti v zbirki!), potegnite si dol tale programček. mislim, da ne boste razočarani. aja! a sem omenla, da je freeware?

Standard