cajt-pred-tagi

>če bi takrat imela jajca.. (bi imela sedajle zelo velko osenčeno omleto!)

>

Plotters print their output by moving a pen across the surface of a piece of paper.

(zgornji quote nima realno gledano nič s postom, ampak me je par besed spomnilo na nekaj čisto drugačnega.)

zeeellooo dolgo nazaj, ko smo še stanovali v celju (v novi vasi, preden smo se preselili na otok, in predem smo se preselil v prestolnico piva, laško), so imeli sredi mesta neki sejem. enega izmed tistih novoletnih sejmov, kjer prodajajo najrazličnejše igrače in stvari, brez katerih otrok pač ne more funkcionirat, in če ne dobi točno tiste igrače bo imel travmo do konca življenja. vsaj zdi se mi, da je to pisalo na enem izmed tistih stendov. moj spomin ni najboljši in velika verjetnost je, da sem si to izmislila.
no, in takrat sta mene in starejšo sestro (mlajša sestra je v tistem času še skakala po očetovih jajcah™) starša držala na dokaj kratki vrvici, kar se tiče daril, in sta nama o roke porinla ne-vem-točno-kakšno-vsoto-denarja. a la, “če kaj želita, si kupita to sami.” zdi se mi, da sta naju hotela naučiti odnosa do denarja.

tistega sejma se še vedno krvavo spomnem. na enem izmed tandov so prodajali eno stvar, katere imena se ne spomnem, lahko pa povem funkcionalnost. bila je igrača. to je jasno. ampak igrača, ki me je navudšla popolnoma. ta igrača, ta nadvse fe-no-me-nal-na stvar, je bila sposobna (z malo čoveške pomoči, seveda) prerisat sliko na drug list.
recimo, če imaš eno miceno slikico angelininih ustnic, si jih s to napravco lahko prerisal v A3 format. samo naštimat si moral par stvari na stvarci, z enim delom napravce (nekaj podobnega tisti konici šestila) kao risat po vseh željenih linijah slike, in na drugi strani je svinčnik (ali flomaster, whatever) narisal tisto kar vi na drugi strani ‘vlečete’.

in še vedno si zamerim, da si nisem kupila tiste stvari! (denarja sem imela dovolj, jajc pa ne.)

ps- če kdo ve o čem govorim in če se to sploh še da kje dobit (sklepam, da sedaj že obstajajo zmodificirane verzije), prosim povejte kje!!

Standard