cajt-pred-tagi

>"naša" tradicija v tenis dress codi je nazaj!

>trenutno se bašem s čokoladno torto in svežim turškim kofeje (kaj bi dala za en lavazza kapučino, ej!), in sem se spomnala na včerajšno porcijo tenisa. ne, nisem šla jst igrat (ste nori? da dol padem?!), na eurosportu sem gledala. prvi krog nekega wta turnirja sredi ničega. igrata ena ukrajinka (se mi zdi) in neka “romina oprandi” (za katero sedaj vem, da je švicarka a igra za italijo).
če ste kdaj gledali tenis, če ste ga sledili v zadnjih par latih, potem veste, da ima tenis nek dress code. dolg nazaj so za tenis rekli, da je džentelmanski šport. skoraj tako kot sablanje, hihi. (ste vedli, da je bila teniška žoga ena izmed daril jezusu ob rojstvu? jaz tudi ne, a tako pravijo v neki gledališki igri iz srednjega veka.)
enivej, nazaj na dress code. torej, na začetku so bili vsi oblečeni v belo, ženske in moški, potem so ta malo bolj drzni začeli (s svojimi sponzorji) uvajat barve v oblačila, naš predragi “bom ženi razbil ustnico” agassi je razvil navado se slačit med odmori, začela se je doba razbijanja loparjev (aka ivanišević doba), in kmalu je cela eleganca tenisa šla v pm. če dandanes prideš na igrišče oblečen v belo te gledajo čudno. mislim, da se edino v winbledonu drži ta tradicija, ker je pač tko fensi-šmensi ob petih popoldne pit čajčeka s kraljico.

dost zgodovine.
dandanes igralke tenisa izgledajo kot manekenke (npr. ana kournikova, ki sicer še ni dobila niti enega turnirja, a to je ne ustavi pri fotoshootingih) ali kot big mean tennis machine (npr. serena williams, ki lahko po karieri tenisa gre v bodybuilding).
včeraj pa sem vidla eno malo bolj normalno ženo, kateri se je skoraj posrečil preskok v dress codi. sicer vem, da se je ta “naša” tradicija začela že z martino (hehe, suzanne še vedno ni polizala tiste vene!), a martina se je upokojila že dolgo nazaj (če ne štejemo mešane pare). hvala bogu se je našla ena, ki jo nadaljuje. lesbians, rejoyce!
romina sicer ne izgleda ne vem kak fizično njami (no ja, je na začetku kariere, bo še zgubila tistih par kilc), ima malo daljše blond lase (tko passé, da je že out!), piercing na robu spodnje ustnice, maljardo verižic… in HLAČE! žena nosi kratke hlače!

..in ko naša predraga rominca čaka na servis (igro je na koncu izgubila), kamera zumira na njen obraz, romina si (od dolgočasa?) začne grist noht na kazalcu leve roke in eden od komentatorjev reče: “how cool can you look on the tennis court?”

Standard