cajt-pred-tagi

>ta teden: mini cikel filmov z glbt tematiko

>v ponedeljek se je začel mini cikel filmov z glbt tematiko, v organizaciji skupine “nao te prives” (= ne pusti se oropati, od pravic).
prvi dan so nam (max 20 ljudi, od tega vsaj 5 strejt parov, ki so se skozi celotni film skor dol dajal v zadnjih vrstah!) v malem avditoriju aac prikazali film “before night falls” (trailer).
zgodba (po resničnih dogodkih) je o kubanskem pisatelju reinaldu arenas in gej skupnosti havane v času revolucije, ko so (na čelu s castrom) homoseksualci bili zatirani, aretirani na podlagi govoric in brez dokazov, in največkrat premeščeni iz zaporov v ‘spreobračevalna taborišča’ (skratka, prepričat so jih hoteli, da niso več gej). reinalda so tudi preganjali, ker je bil pisatelj in je zelo kritično pisal o revoluciji (itaq vemo, da se castro ne dopade nihče, ki je kontra) in ker je imel prijatelje živeče v tujini, ki so lahko tam (brez dovoljenja) izdali njegove romane.

ker se je film začel z polurno zamudo (standardnih 15 minut vštetih, plus ostalih 15 minut zapravljenih na kreganju, če so plačali samo najem sobe ali tudi najem projektorja) nama z E ni uspelo videt konca. se priporočam za pojasnilo – kaj se je zgodilo po njegovem prihodu v nyc?

včeraj sem še enkrat vidla “boys dont cry” (trailer), in še vedno se mi ne dopade hilary kot tip, kljub z oskarjem nagrajeni igri (da sploh ne govorimo o butastem koncu filma), danes je na sporedu “porque pas moi” in jutri “get real“.

Standard