cajt-pred-tagi

>engineer / murder / courtroom / ambition / gun = film fracture

>včeraj sem si do konca pogledala film “fracture” (trailer) z anthonyjem ‘kako imaš okusna lica’ hopkinsom in ryanom goslingom (kdo te ta je?).

zgodba: ryan je mlad, zelo ambiciozen, nadut odvetnik v pisarni državnega tožilca. nekok mu rata skoraj vedno zmagat. če ve, da mu ne bo uspelo, preda primer drugim. dober način imet 97% conviction rate (a nihče ne premaga japonske!.. pred letom 1943, to jest.). na mizo, dva tedna preden začetkom dela v neki ful fajni odvetniški firmi, dobi primer poskusa umora. tip (anthony) je ustrelil svojo ženo direkt v faco, v hiši počakal na policijo, ko vstopi pogajalec le-ta vidi, da je ustreljena ženska njegova ljubica (o kateri ni vedel nič, le to, da ga bo dvakrat na teden počakala v tisti hotelski sobi). začne se pretep, uletijo drugi policaji, itd. primer izgleda dokaj easy, glede na to, da je anthony podpisal priznanje skoraj takoj.
naš mladi tožilec se spravi v sodišče že prepričan v zmago in seveda pride do preobrata (priznanje in dokazi niso sprejeti, ker je bil detektiv, ki ga je aretiral v zvezi z ženo obtoženega, in pištola, ki so jo našli na prizorišču se ni klapala z najdenimi metki), ki anthonyja osvobodi in tožilec izgubi službo. no, izgubi dve.
več ne povem, film sam tudi ni nič novega (a še obstaja zgodba, ki je nismo videli na velikem platnu?) ampak ga le pojdite gledat. zanimiv film, anthony je dober s svojim irskim naglasom. pokvarjeni paradajzi se strinjajo.

Standard