cajt-pred-tagi

>french open finale iz 1999 vs. cnn teletext

>ker se moja odločno brani kabelskega tvja in ker je še vedno (po enem letu in pol!) niso priklopli na satelitsko, ima na tvju 9 kanalov. 4 portugalski, cnn, eurosport, rtl, sat1 in duna (nekaj madžarskega).
ker se okej program na portugalskih kanalih začne šele enkrat ponoči, po poročilih (ko zavrtijo en del neke nanizanke), in potem spet nič do polnoči (csi ali dr.house). zato mi, logično, na voljo ostanejo samo cnn, eurosport in rtl. sat1 sux.

razen danes. v nemčiji imajo izgleda nek praznik in vrtijo dolgočasne filme. na cnn konstantno vrtijo ene in iste “breaking news”; novice, ki so prenehale biti breaking po tretji ponovitvi. da bi zadovoljila dnevno dozo informacij sem se, kot vse dni poprej, spravla na cnn teletext, začenši s stranjo 140. a me je pričakalo butasto presenečenje. izgleda cnn teletext ni več na voljo, in lahko novice dobim le na njihovi int’l strani na netu. u pičku.

no ja, so mi vsaj pri eurosportu priskočli na pomoč (in to big time!): french open finale 1999, steffi graf vs. martina hingis. hingisova mi je že od začetka bila antipatična. s stalnimi pripombami in klici sodnikov si je v tej igri (še posebej v drugem nizu) zaslužila odpor občinstva in dve kazenski točki (to jest, odvzem dveh točk). steffi, na drugi strani (dobesedno), pa je bila steber zrelaxiranosti. kako točno naj potem nekdo navija za ono švicarsko razvajenko? gremo steffi!! (spodaj video zadnje točke, in predzadnje, kjer je hingisova poskušala biti pametna.)

Standard