cajt-pred-tagi

>fantazijske tipkovnice in miške za perfektn svet

>mislim, da že vsi poznamo tipkovnico optimus, kjer si lahko vsako posamezno lcd tipko sami nastavite. prednaročila že laufajo, stane borih 1256€. no ja, za takšno tehnologijo se ziher najde folk, ki je pripravljen dati malo bogastvo. le kaj si američani mislijo o tem, glede na to, da so izumitelji rusi (katerih nagrade in priznanja visijo na njihovem wcju)? svejedno.
seveda nam ta najbolj geekasti niso ostali nič dolžni in so skupaj spravli perfektno tipkovnico za tiste, ki so prepričani, da znajo slepo tipkati. predstavljamo popolnoma prazno tipkovnico. tipke so sicer naštimane, ampak napisano ni na tipkah nič, le tipki F in J sta malo bolj ukrivljeni.

evolucija miške je bila malo hitrejša. od samo enega gumba do treh, do še dodatnih dveh ob straneh (ki mi nikoli nista bila jasna, ampak sta popularna v igralnem svetu). skratka, o miškah tudi lahko debatiramo ure in ure, a je to za nas naredil že jonas. in vsi vemo, da če jonas ni dal nekaj čez, potem ni vredno niti ogleda. (hihi)

a še vedno obstaja par stvari, ki bi jih človek rad imel za tipkovnico ali miško.

caps-lock-free keyboard
caps lock je najbolj brezvezni gumb na tipkovnici. je takoj zraven tipke A in veliko prevečkrat se nam zgodi, da namesto A pritisnemo presneti caps lock in 2s kasneje imamo veliko lepo luknjo sredi čela. sicer ne grem tako daleč, da ta gumb odstranim iz tipkovnice (hardkoraši to radi delajo), a onesposobim ga pa le. lahko se zafrkavate z registrom (kar odsvetujem), ali preprosto inštalirate mićken programček, ki se javi na ime CapsUnlock. s tem si lahko istočasno onesposobite Insert tipko, za katero imam tudi samo slabe besede.

roomba mouse
miške so vedno nekaj tečne. ko smo še imeli miške z ono žogico na spodnji strani smo ji mogli konstantno pucat one valerje (kar sploh ni bilo easy!). potem so prišle optične, ki pa rabijo popolnoma čisto podlago, bog nas varuj, če je kakšen las kje, ker jo bo odneslo na rob ekrana in iz zagate nam pomaga samo ctrl gumb.
če že morajo sesati vase smeti, naj nekdo naredi programček, kjer bi se miška sama sprehajala po naši mizi (ko nas pač ni tam, seveda) in pozaugala vase smeti, majhne delce čipičipsa in ostale stvari, ki ležijo naokoli. vse kar bi nam preostalo narest je, da izpraznimo tisti kontejnerček na miški. kdo mi naredi dizajn?

deli posta vzeti, prevedeni, spremenjeni in izbrisani iz tegale članka.

Standard