cajt-pred-tagi

>srednjeveški bazar in festival dixieland

>v soboto je dan izgleda bil rezerviran za obiske dogajanj.

najprej sma se odpravle na feira medieval (link za leto 2001, a prizori s slik se niso veliko spremenili), srednjeveški bazar (ne najdem boljšega prevoda). bilo je pred cerkvo sé velha, kjer že tako ali tako ni veliko prostora, a organizatorjem je uspelo v tisti mali prostor stisniti kar veliko število štantov in med le-temi (in s tem med samimi obiskovalci) tudi kratke glasbene in gledališke točke! skeči lovljenja lopova, berači na vseh kotih zgradb, glasbene točke maroških priseljencev..
obiskovalcev je bilo zelo veliko, srednjeveških stvari malo manj. no, nič. največ štantov je prodajalo meso na žaru, rdeče vino, veliko predrag kruh in regijske slaščice. veliko bolj so me zabavali glasbeniki oblečeni v kao srednjeveška oblačila.
popoldne se je začelo dobro.

marocani na obisku, s svojo prelestno trebusno plesalko

zelo realisticen berac pred vhodom v se velha eno mesano na zaru, prosim


preden smo se odpravli v cantanhede na festival dixieland glasbe, sma skočle še domov sprehodit psa, ki se je le za zadnje par dni z nama naučil zadeve opravljat na starem časopisu na verandi, in ne v predsobi.

dixieland festival je v bistvu bil le (spet) veliko štantov na malem prostoru in veliko animacije med premori bendov. komiki, skupine plesalk (charleston!) izven ritma, klovni, trapisti, majhne skupinice dixie bendov (dixie gringos, los krokodillos, dixie gang, always drinking marching band..), ki so celo z igranjem na smetišne kante zabavali obiskovalce festivala! ne vem, če je to bilo geslo tega festivala, ampak je res kar pravijo – tudi če niste najbolj diehard oboževalci dixie glasbe, ta glasba se dopade vsem!
včeraj, na zadnji dan festivala, se je zgodila tudi ulična parada vseh gostujočih bendov, z njimi tudi par bendov direkt iz new orleansa, zibelke dixieland jazza. če bom naslednje leto še tu grem ponovno. popoldne, ne zvečer!
(ker je moja kamera za en k*rc vam ne morem postrežti z dobrimi slikami, spodaj le dve za okušino.)

dixie gringos in plesalke mnozica pod luckami

Standard