cajt-pred-tagi

>malo povzetka teh zadnjih dni..

>evo mene spet malo na blogu.

kaj povedat?

– v sloveniji sem že skraj dva tedna, in mi je že malo dolgčas. vsi ta boljš kolegi so se nekam preselil, izgleda nisem edina, ki se ji je ven mudil. ena kolegica je že nekaj časa v belgiji, druga je nekje na potovanju po avstraliji (so rekli, da je dol kar veliko slovencev. trick, veš kaj?), en je do srede avgusta v ameriki (službeno my ass!), en bo delal večino časa v lj in bo v laškem samo čez vikende, dve sta se preselile v maribor, itd.

– na protugalskem sem imela dva telefona, tu imam pa tri! zakaj tri? ker mi moja pošilja zastonj msge na enga (že itaq dost ponucama na pogovorih), drug je moja kontaktna številka za skoraj vse portugalce, in tretji je slovenska številka, katero sem začasno ukradla očetu (ker je v rusiji za naslednje 3 mesece in dvomim, da ga bo rabil). moram nahrbtnik zraven vzet kamorkoli grem samo zarad telefonov, hudiča!

– v laškem se je spremenil zelo velik, nove gradnje za vsakim vogalom. no, te nove gradnje so nardile par novih vogalov. prej je bilo več zelenga, zaj je pa sam beton. laško se spreminja in kvadratni meter tu stane 2000€! kot sred manhatna!

– doma nimamo interneta, kar me zelo moti. pogrešam tisti občutek, da lahko grem mejle pogledat kadarkoli čem, pa tud če je to sred noči. ljudje smo razvajeni.

– končno sem spravla filme na komp doma. ethernet kabel rulz. kaj točno sem nardila me ne vprašat, ker ne vem, jaz sem samo gumb ‘next’ pritiskala in naenkrat sta bla kompa povezana. sedaj moram pa samo še kolega na pivo peljat, da mi posodi svoj dvd rom. (bila sem prepričana, da ga imajo na domačem, a noče pečt.) čeprav, najlažje bi bilo kupit externih 320gb za 89€. vidla v nekem prospektu za neko celjsko trgovino.

– aja, poroka. bila je uspeh, rekla sta si da, verske verzije nisem ravno razumela (kar naprej smo nekaj se vsedal in vstajal), prišlo je vsaj 100 ljudi in domov smo prišli šele okol 4h zjutraj. ni bla glih fešta od fešt, ampak glede na to, da smo vsi bili pokonc že od 6h zjutraj je bilo čisto dovolj. presrečna nevesta in ženin sta že na poročnem potovanju.

– od vseh jedač in pijač, ki jih pogrešam na portugalskem, sem do sedaj imela možnost probat samo pivo (union ni pivo, tako da sploh ne vprašat ktero), fenomenalni kapučino iz mačka, domača zelena solata s krompirjem, sparova posebna in tuševo kislo smetano. faširani zrezki in krompirjeva solata so na sporedu jutri.

– nekje sem našla neka čudna stara očala, ki sem jih (po besedah mame) nosila ravno 3 tedne. na spodnji sliki veste, zakaj sem jih tako hitro zamenjala za leče!

sexy material, a?

– mislim, da sem postala odvisna od jaccobs ledene kave. je samo še ena izmed tistih instant zvari, kateri v tem primeru dodamo mrzlo vodo (in ne vročo, kot je standard) in kava je tu! sicer imajo porugalci svojo varianto – naročijo normalno kavo, kozarec z ledom, v katerega potem zlijejo kofe. ne vem kateri varianta je bolj preprosta, a vem, da je moja veliko bolj okusna! itaq.

– in pravkar sem si skonektala na laptopa še monitor od pcja. kr zanimiva stvarca. naenkrat imam tolk placa, da ne vem, kaj vse si naj na drug monitor postavim 😛 edino spremenit sem si mogla na 16bit, ker drugač mam resolucijo v pm. no ja, bodo pač ikonce blesavo izgledale par dni. aja, in rainlendar se mi noče pokazat ob mouse over zato bo kar konstantno gor (na desnem monitorju). drugače pa.. še ni problemov blo v teh 10 minutah. mislim, da ga bom uporabljala samo kot nek odstavni prostor za vse kar hočem a nimam prostora imet na primarnem. in seveda sem prva, ki je kej tazga pogruntala!

Standard