cajt-pred-tagi

>dirlock – zaklenite mapo brez odvečnih klikov

>ko grema z mojo na počitnice bom moj komp pustila pri E. njenega so ji namreč ukradli iz sobe v tretjem nadstropju in z zaprtimi okni!
na njeni stavbi prenavljajo fasado, in nekako se je tat spravil proti večeru po tistih gradbenih odrih plezat, brez da bi kdo kaj videl. laž. soseda iz drugega nadstropja naj bi videla nekoga iti dol po odrih in v sosednjo stavbo. ker okno ni bilo razbito policija kao ne more nič. k sosedom tudi ne morejo it gledat, ker kao nimajo razloga. njen primer pride v obdelavo šele čez tri mesece in ko bo takrat soseda povedala, da je kao nekoga vidla, šele takrat bodo šli jim na vrata potrkat. kolk se gremo stavit, da kompa takrat že zdavnaj ne bo tam? tolko o portugalski policiji.

enivej.
torej, vse kar je na mojem kompu bo E lahko videla. do tega pa mi nekok ni. saj ne, da skrivam skeletone po digitalnih omarah, ampak nekaj pa bi le zadržala zame. vem, lahko bi naredla še enga userja, ampak s temi userji sem še vedno imela probleme (nekateri programi se odločijo, da nočejo reagirat na userje, ki nimajo administrativnih pravic), zato je to out. lahko bi vse taaaakšne zadeve dol zmetala ampak za en teden počitnic je to tudi preveč dela. in dvd mi še vedno ne deluje, tako da je to že po tehnični plati out, če se že lenoba ne upošteva.
rešitev? dirlock. mičken freeware programček (140kb), s katerim si lahko folderje zaklenete z geslom, lahko jih celo skrijete. sicer je podprt samo ntfs, tako da si morate za fat32 poiskat kaj drugega.
(če pozna kdo podoben isto easy programček a za ntfs in fat32, se priporočam!)

Standard