cajt-pred-tagi

>če nimate dostopa do itunes trgovine..

>danes zjutraj me je med pitjem kofeja prijela zelo čudna želja, da inštaliram itunes. ne vem zakaj mi je blo tega treba, ampak če ellen ne pride k meni, bom pač jaz mogla k njej. in njenemu podcastu. če bo podcast še za plačat jo bom tepla za ves sranje, ki ga moram zajle delat!

imela sem namreč skrekano verzijo quicktime-a (itaq) in itunes pride v paketu z novejšo verzijo le-tega. brez se ne da dobit. butli od jabolka. zoprna stvar pri skrekanih stvareh je to, da jih potem originalni inštalerji ne morjo dol spravit. vedno je nekje nek haklc. najprej sem se spravla ročno zbrisat vse registre (kar sicer ni dobra ideja, ker mi system restore ne dela, vseen kolkrat vklopim ta service), kar tudi ni pomagalo. oba inštalerja, tako itunes kot qt, sta se ustavla nekje in mi sporočila, da se naj pomenim z nekim apple tehnikom.
nekje drugje so predlagali dol potegnat ccleaner, ki mi je sicer od nekje sprostil malo manj kot 2gb (najlepša hvala!), a qt je bil tudi zanjga prevelki problem.
in potem naletim na windows install clean up. in presto, dela! sicer mi je blo povedano, da si lahko s tem programčkom totalno zjebem komp in da bi mogoče mogla na novo naložit programe, ampak do sedaj še ni bilo nobenih bsod.
i win!

ko mi je končno uspelo inštalirat še itunes mi je seveda bilo potrebno importirat vse mp3je. kmalu sem ugotovila, da mi ni ‘dovoljeno’ gledat uni fancy album art carousel, ker nimam kreditne za itunes account. kar me ne moti veliko, ker itunes store sploh ne obstaja na portugalskem. zato sem začela iskat po kakršnem koli pluginu ali programčku za itunes, da bi mi brez itunes store dol potegnal album art. recimo iz amazona ali google images. najdla sem jih kar nekaj, vsi so izgledali fenomenalno, in vsi so imeli isto napako – ne obstajajo za moje predrage win xp!
potem pa se je kočno (nekje na četrti strani guglovih rezultatov) našel en mičkeni programček imenovan itunes art importer (logično, a ne?). album art najde na amazonu (ni sicer fenomenalna rešitev ampak bolje išta nego ništa), določite lahko tudi število strani, ki jih pogleda na amazonu. malo sicer traja če je označenih več kot 10 pesmi (kar bo trajalo pri 12gb velki zbirki pesmi), ampak bomo dali laufat čez noč in naslednji dan prečekirali (vsake tolko ne najde, ker je naslov albuma za eno črko drugačn).

rejoyce. neki nouga ste zvedl. ni za kaj, zato sem tukaj.

Standard