cajt-pred-tagi

>10 stvari, ki vam požirajo denar

>1. kava
jp, to tud mene ubija. sicer je kofe tukaj 50c, maximalno 1€ (zvečer, ob reki), ampak se vseeno nabere. recimo, da je 260 delovnih dni, kar je samo za kavo 260€ na leto!

2. cigareti
hvala bogu, da ne kadim, ker tole bi me pokopalo. ali pa bi prenehala kadit, ker si ne jih ne bi mogla privoščit, hehe.

3. alkohol
pivo je 1.20€, in itaq, da se nikoli ne spije samo en. sicer ne grem ven vsak dan, ampak enkrat do dvakrat na teden pa. in kljub temu, da se ga nekok ne ulivam vse vikende, me tole vseeno stane približno 144€ na leto. če se slučajno spravim pit kajpirinjo pa itaq bankrotiram.

4. ustekleničena voda
tole sicer kupuje samo moja, jaz ne mislim plačevat za nekaj kar že itaq plačam vsaka dva mesca na računu za vodo!

5. manikura/pedikura
recimo, da pride manikura 20€ in če bi si to privoščla vsak teden bi porabila več kot 1000€! hvala bogu, da si nohte urejam kar sama, hehe.

6. pranje avta
ravno prejšni teden sma se spet spravle njen avto spucat. 4€ za pranje, in dva žetona po 50c. torej, 5€ vsak mesec, 60€ na leto. (izgleda je pranje v coimbri poceni.)

7. kosila/večerje/zajtrki/tapas v restavracijah
sicer ne grema velikokrat ven (glede na to, da sem na tesnem z denarjem, ne mislim takole zapravljat.) ampak ponavadi pride 10€ na osebo (vključena samo ena pijača). ko gre moja na večerje s kolegi plača tudi do 30€. ni šans. večerja enkrat mesečno bi me prišla 120€, enkrat tedensko pa okrog 520€.

8. prigrizki iz avtomatov
večina teh prihrizkov je okoli 1€ (ne štejemo veliko predraga letališča), tako da vas dnevni nakup le-teh v enem letu pride okoli 260€. če istočasno kupite še kava, se strošek podvoji.

9. obresti na kreditnih karticah
nakupovanje s kreditnimi karticami je sicer priročno in hitro, a največkrat vam dodajo še stroške storitve. 10€ tu, 2.5€ tam, na koncu leta se vam lahko kar nabere. če s kreditno odplačujete nekaj na obroke vas lahko obresti stanejo tisoče evrov in odplačevali jih boste kar nekaj časa.

10. neuporabljene članarine
še ena, ki ne velja zame a sem vseeno vedno broke. moja ima vsak mesec plačano 30€ za jogo, dvakrat tedensko, na katero pa gre v mesecu ravno 3x. tako izgubi vsaj polovico, kar prinese 180€.

Standard