cajt-pred-tagi

>v treh urah rekla "nada" in zaželela "bom dia" vsaj 100x!

>danes je bil moj prvi dan talanja zastonj cajtnga “metro”. če kaj potujete ste ga že ziher dobili potisnjenga v roke. jaz cajtng porivam skozi komaj odprta okna avtov. tisto sprehajanje med avtomobili pri križišču v tisti živo oranžni jakni ti konec ‘delavnika’ da nekakšen god complex. resno! “lej, ko se bo ustavo! ha ha! pa se je res! ha! HA!” zoprno je edino, ko greš domov in pozabiš, da si mogu jakno dat nazaj. potem se pa čudiš zakaj ti vsi na veliko trobijo.
čeprav nimam pojma o nastanku in namenu tega cajtnga, sklepam, da je v mestih, ki imajo (če ne že zares, a vsaj v planih) metro. (torej, to nekako izključi slovenijo. al se motim?) vem, da je meni prišel zelo prav med tistimi potovanji z lizbonskim metrojem.

skratka, je samo part time, kar mi je kul. oziroma, je manj kot part time, so samo 3 ure na dan. zelo zgodnje ure, mind you! to bi me mogl extra plačat, hehe. od 7:20 do 10:20. delo je extremno easy. tok easy, da temu ne bi rekla “delo”. ampak te tri ure na dan bodo plačale tako najemnino kot tudi stroške. juhu.

in veste kaj? ob 7h tu ni skoraj nikogar na ulicah! edine tri osebe, ki sem vidla v starem delu mesta, so bili policaj na nočni, nek tipo na sprehodu s svojimi tremi pesi in ena ženska, ki je malo kasneje odprla kafić. tukaj namreč (velika večina) začnejo delat kasneje kot v sloveniji. sedaj se je potrdila tista njena “svet se pred 10h ne vrti.”

sedaj grem pa še enkrat poslušat “lovestoned“. ja, od justina. nehajte se zgražat.
she’s got me lovestoned
and i could swear
i think that she knows

Standard