cajt-pred-tagi

>cnn news ticker, ki je še nekaj več – dodate mu lahko vaš najljubši rss feed!

>tako kot vsi normalni ljudje me zanima kaj se dogaja po svetu. za to imamo dandanes že kar nekaj načinov. internet, časopisi, radijo, televizija, poštbi golobi, itd.
kljub temu, da se mi še vedno zelo dopade kupit svež časopis, se odpravit v bližnji kafič, naročit kofe in si umazat prste s tinto časopisa, medtem ko mi novice sveta rinejo v možgane. ta scenarij, tako relaxed kot se sliši, je možen le, če ima človek preveč časa, kot npr. za vikende.
če pa ste raje povezani na novice iz celega sveta, če imaste raje tisti digitalni časopis, kjer se novice menjavajo vsako nanosekundo, potem je najboljša izbira desktop news ticker. (ali rss feed v readerju vaše izbire, če že res ne morete brez njih.) news ticker se je začel kot tisto potujoče besedilo na dnu tv zaslona (katerega copyright naj bi, po parodiji v epizodah serije “the simpson”, imela fox network, hehe). ker vedno hočemo imitirat stvari na drugih medijih so se pojavile seveda tudi računalniške verzije.

preskočimo par let in vse možne programske jezike, in se odpeljimo direkt na mojo najljubšo opcijo: cnn news ticker.
vem, cnn je lahko izredno nazadnjaški (kaj čmo, so pač od turnerja) in “breaking news” je lahko to cel hudičevi dan. AMPAK! temule news tickerju (za razliko od drugih, a la reuters in bbc) je možno dodati druge feede, katere potem vključijo v scrolling. nice, ne?
možnost imate tudi vključit/izključit “breaking news” ali “alert news” opciji, ko vam ob vsaki takšni novici nekaj zablipa in na desktopu se pojavi mali popup z kratko vsebino novice. na začetku je tisti blip še zanimiv, kmalu postane zelo annoying.
anyhoo. novice laufajo, nisem več uzadi (šele ko sem prišla iz trgatve sem izvedla, da je pavarotti umrl!).

Standard