cajt-pred-tagi

>vsaka dobra stvar ima svoj čas, tudi toast.

>nisem čist ziher kaj je bil naslov tele oddaje na history channelu, ampak je nekaj v stilu “how its made”. čeprav, glede na to, da je na historyju, mislim, da je naslov podobn “history of american breakfast”. (lej kolko vejic!)
skratka, povedal so nam kako delajo cornflakes in zajtrk v mcdonaldsu (how its made part) in zajle pokazali tudi zgodovino toasterjev (history part). v ’50 in ’60 so imeli takšne naprave, ej! vse izgledale nekam čudne in alien-like! ene so toast peljale na potovanje pod ali nad žarečimi žičkami, ene so toast vrgle u luft (ja, čist tko kot vidte v reklamah, hehe), ene so ble visoke skor pol metra (ker so imele še dodatke za praženje slanine, za pečenje jajc, in še enga za delat waffle!), itd itd.

spomnem se našga toasterja, ki je odšel s cimro pri njeni selitvi. bil je eden tistih starih, kjer so se one žičke segrele v 0.2 sekunde in kjer si moral ornk pazit na kruh, ker se je le-ta zažgal par sekund kasneje. kar se mi je zgodilo zelo pogosto, ker sem navajena na družinski toaster, kjer traja in traja in traja in traja..! kruh se je ponavadi dal noter na začetku priprave zajtrka, in šele ko je bila skuhana tudi kava, je bil nared tudi toast. vsaka dobra stvar ima svoj čas priprave, ne?

Standard