cajt-pred-tagi

>povzetek ikeine sobote..

>včeraj v soboto dopoldne (plan je bil zjutraj, ampak ni šans, da bi se ble vstale pred 10h!) sma se z mojo odpravle v porto.
plan je bil na hitro jet v ikeo (že tu bi mogle vedet, da se nama plan ne bo znesel), potem v center mesta in kupit vsaj nekaj daril za njeno familijo. moja si je namreč, da bi bila vsaj malo organizirana letos, v ms wordu naredila razpredelnico z imeni svojcev in pripadajočim darilom. zakaj v portu kupovat darila? ker imajo tam več fair trade trgovin kot v cbr (kjer obstajajo ravno 2), in ker tako pride na račun tudi moj japonec – slikanje kao največjega božičnega drevesa v državi.
ker sem jst idiot pozabla fotoaparat doma je bila ta najina multitasking sobota le dan nakupovanja. da se popravim, bila je dan nakupovanja izrecno v ikei! pred ikeo sma parkirale ob nekaj čez 12h, in odšle šele okoli 18:30h. čeprav se 5h zdi veliko pa, kot vsi vesti, trgovini sami čas gre mimo kot v vegasu. vse tiste kul ure, ki jih prodajajo, itaq nikoli ne kažejo prave ure. in, 5h sploh ni rekord. pred skoraj točno 2 leti sma tam bile 7h, ko je nakupovala pohištvo ob vselitvi.
ampak, tolko da smo fer, skoraj 45min sma preživele v tisti njihovi restavraciji. ne, nisma jedle tok dolg, na preklete špance sma čakale, da so se spomnal kaj bodo jedli. u pm, ej! tri menije maš, kaj se zaj odločaš, kot da svet rešuješ?! boš švedske mesne kroglice (=čufte), al boš riž z mikroskopskimi koščki lososa al boš juho?! kaj u pm se moraš tolk posvetovat!? boš polovičko al klic v sili?! ker če sem jst tvoje mnenje občistva si v zelo slabi situaciji, idiot!

//rant

kaj je dobila moja? tisto nizko omaro za tv gor dat (ker do zaj ga je mela na tleh), eno visoko lampo za v dnevno, eno malo manjšo luč za v kuhno, neke male predalčke za v spalnico (da svoje dragulje noter pospravi, ker trenutno jih ima po celi spalnici), in puno mičkenih stvari, ki so vse nekok ble ful pocen a so račun na konc vseen spravle na več kot stotaka evrov.
(linki in slike sledijo)

po ikei, ko je bilo že ornk temno zunaj (kaj hudiča se dogaja?? ob 17h že rabiš skor tisto luč met na čelu, da karkoli vidiš!) in po nekem zelo nazgravžnem hot dogu (ikea menu, ne probat) sma se odpravle v center mesta porto. sicer sma nameravale it na nek božični sejem v bližnjo vasico ampak se nobeni ni dalo, tako da sma šle pravac do neke extremno drage fair trade trgovine. tile produkti so veliko predragi, če se mene vpraša. mogoče je fair do proizvajalca, ampak do navajenih-na-1€-trgovine konzumistov pa spljoh ni. (kaj?! vi tud to mislite, ne se zej fine delat!) tu seveda ni kupla nič (kdo te bo dal 89€ za en ŠAL?! boli mene, da so ga naredli na 7000-metrih nekje v tibetu.)
ker so naju te cene ornk izmučle sma se odpravle v kao najtaboljši plac za francesinho v portu, capa negra II. (isti problem kot z restavracijo raguza II v dubrovniku – kje sta enke?) cene so ble normalne, francesinha niti ne tko dobra, plus točke dobijo le za samoiniciativo, ko so nam pri naročilu piva prinesli 4dcl. drugje ti ob istem naročilu prinesejo 2dcl, btw.
ah, še neki! v tej restavraciji sem prvič vidla, da ima neka restavracija – ČAKALNO SOBO!
medve loja uletima v restavracijo, vidma prazne mize, se vsedema, pride tipo in reče: “em, boste mogle gospe jet malo v čakalno sobo, ker že imamo rezervirane tile mize za druge goste.” seveda sma se pobrale z repoma med nogami.

kar se tiče onga drevesa, sploh ni tako veličasten kot pravijo.
in ne, nimam slike, f0k 0f!

Standard