cajt-pred-tagi

>charlie wilson's war je komedija. in to ni slabo.

>ob sredah so v kinih tvrtke lusomundo karte ceneje, “samo” 4.40€. (samo zato, ker bi najraje vse filme si dol povlekla, kar bi me prišlo točno 0€.) vsaj v shopping centru dolce vita, v forumu že ne več. tam imajo cene vsaki dan karte po 5.70€. da te kap.
in ker nama prejšni teden ni ravno zratalo jet v kino, sma si včeraj ogledale film “charlie wilson’s war“. (trailer)
tom hanks igra kongresmena, ki se v času rusko-afganistanske vojne (one nekje proti uradnem koncu hladne vojne, ne tote zaj) začne na veliko ukvarjat s to problematiko. par izletov v zatočišča beguncev in voila! skrite operacije zda (ker se ne sme vedet, da je zda imela karkoli zraven, seveda) v afganistanu dobijo namesto 5 miljonov dvakrat toliko. za 10 miljonov se dobijo točno tri kalašnikovke in ker imajo rusi helikopterje je potrebno budget zvišat. na koncu filma je budget za military thingies že pri 1 MILJARDI dolarjev. (hvala bogu za ironične prizore: za obnovo ene šole se niso mogli zmenti niti za 1 miljon.)

moja nad filmov ni bila navdušena, ker naj bi edino sporočilo filma bla reklamna poteza amerike, da pove kak so oh in sploh fajni, ko tak radi pomagajo celemu svetu. men je film bil kul in to je vse kar je pomembno. film je točno to kar so napisal v rubriki “kategorija filma”; komedija. sicer s političnim privdihom, ampak še vedno dokaj zabavni film. (ampak, ker me politika malo briga, ziher nimam pojma, ne?)
stavek, ki se mi je iz filma najbolj dopadel, je: “You know you’ve reached rock bottom when you’re told you have character flaws by a man who hanged his predecessor in a military coup.”

Standard