cajt-pred-tagi

>cloverfield: central park is no more

>v soboto sma si šle s kolegico ogledat film “cloverfield“. (trailer) moja ideja, da bi sedele v prvi vrsti (nekje sem slišala, da je parim ratalo slabo zaradi načina snemanja), ni bila sprejeta, tako da sma se udomačle v vrsto J (vrste I nimajo, tko btw).
publika je bila vidno navdušena nad prvimi recenzijami, saj je bila vrsta za karte do vrat!

in ja, film (rolling stones revija ga je kvalificirala kot komedijo, hehe.) je dokaj zanimiv. če še ne veste za kaj se gre, da povem na hitro: od nekod se pojavi zelo velka pošast in se spravi napadat nyc. kaj točno je njen problem ne ve nihče in ker ta pošast med vsem uničevanjem mesta nima časa za pogovore, se usa army spravi na ubijalski pohod. ker jim ta ne uspe (pošast je le velka, mind you) naredijo iz manhattna novi ground zero.
in to je vse. sklepam, da pride drugi del ven enkrat naslednje leto. tolko, da bomo zvedli, kaj se je zgodilo.

ta fajni del filma pa je način snemanja: skoraj 90% filma vidimo skozi lečo kamere. par kolegov se namreč spravi naredit poslovilno fešto enmu, ki je dobil službo na japonskem. med fešto naj bi nekdo snemal sporočila temu odhajajočemu, in ker se je snemalec že tok navadil s kamero okol hodit, je ne spusti niti ko ga pošast poje. izgleda je bil preveč pijan, ker ga na koncu pošast nazaj ven špukne. (ultimate insult, id say, hehe.)

film je.. dober. sicer ne bi še enkrat ga šla v kino gledat, ampak je dost zanimiv za pogledat. (76% pri gnilih paradižnikih.)

Standard