cajt-pred-tagi

>do konca junija v lizboni, sardinje in pivo do zgodnjih ur

>danes imajo v lizboni praznik svojega varuha, svetega antona padovanskega (“santo antonio” ze manjse lomljenje jezika).

praznovanje se je sicer zacel ze vceraj s predstavitvijo sprevodov razlicnih zon mesta lizbone. recimo nekaj podobnega, a seveda slabse na izvedbi in stevilu, kot sprevod samba sol na karnevalu ria de janeira. in nekako do konca meseca se bodo v lizboni odvajali taksni in drugacni koncerti (na legendarnem tramu st.28 bodo ob posebnih dnevih imeli fado v zivo!), prireditve, razstave, itd itd.
najbolj me jezi to, da ne bom uspela it v bairro alto, v vseen kteri kafic, narocit porcijo sardinj in velko pivo, in ostat tam do 4h ujutro. ker to je, vsaj zame, bistvo tega praznika.
ta fenomenalna ideja, da vsak, pa ce je se tako mali, kafic pred vrata postavi mali rostilj, ravno dovolj velik, da se pecejo 4 sardinje naenkrat. vonj se razlega po celem bairru (in ni tko mali) in vsi se menimo o najbolj tezkih filozofskih dilemah medtem ko obiramo se zadnje pecke s tistih sardinj.


ps- in, ce mi kdo dobi tistole nalepko iz videa, ga/jo kusnem!

Standard