cajt-pred-tagi

>end of an era… again.

>vceraj se mi je koncala distribucija cajtngov.
okej, “distribucija”, to je mal mocn izraz. recmo bobu bob. laufala sem med avti, upala, da me tisti, ki pridejo za tovornjakom, ne bojo povozli. pizdila se nad soferji, ker ne uporabljajo zmigucev in na kurac so mi sli vsi oni romuni, razen enga!, ker se jih je naenkrat na tiste stiri pase spravl 5 in potem noben voznik noce sprejet cajtnga, ker mislijo, da ga morjo placat. u pm naj grejo.

od “strank” so se mi najbolj dopadli tovornjakarji, ker sem jim izgleda ziva verzija tistih pinup posterjev, ki jih imajo prilepljene na sosednjem sedezu. temu se rece jutranji ego boost.
vozniki avtobusov so se razdelil v dve grupe. v drugi tisti, ki hocejo samo enga. ti morjo namrec po koncani smeni spucat avtobus. in ker je vecina portugalcev zabitih in nemarnih in vse, kar ne rabjo vec, vrzejo kar na tla (ja, tale drzava je umazana.), se na tleh avtobusov znajde kar nekaj smeti. med te spadajo tudi casopisi. tak da, po eni strani jih razumem, po oni drugi, po tisti “dajmo tole cimprej koncat, da lahka grem na kofe in domov, ker se mi res ne da vec tlele stat!” strani pa jim zamerim. in to jim tud vedno, seveda z nasmehom na obrazu, povem.
a, fizicki radniki so tud bli face. so v istem kosu kot tisti busi policajev in vojakov. fizikalci so hotli vsaj en casopis na glavo, oni drugi pa so kr za cele bataljone vzel. kar je bilo fenomenalno za zgodi koncat, sam kaj ko so vsake tolko prisli pochekirat, ce sem jst res do 12h tam. in kaj naj tam delam, ce nimam cajtngov?

zato sem bila primorana okoli 10:15h jet na kofe brejk. v kafic danubio, kar je po portugalsko donava. bilo kuda, balkan svuda, a? kava sicer ni bla nevemkaj, snedvici so tud bli bolj tko tko, ampak dopadu se mi je sefe kafica. neki stari stric, ki je vedno neki spreho z mano. ze cist na zacetku si je zapomnu, da hocem met kofe do konca nafilan, torej café cheio.

.
.
.

in pravkar sem sla na google maps gledat za sliko tegale kafica, pa mi ni cist uspelo. mogoc bi google earth kaj vec pokazal, sam dvomim. tko pa sem sla na maps live (MS) in a vete, da lahko tam kamero rotiras in ful zumiras? in to na take nikakve place kot je onile kafic?! okej, sicer ga se vseen noute mogl videt, ker je drevo spredi, vidte pa vse ostalo (malo razlozena slika spodaj). vidte mojo pisarno (tisto krizisce), vidte parkirane avtobuse, kjer sem takoj na zacetku vsazga sihta pustila vsaj 200 casopisov (ja, ti so hotl) in kao vidte, kje je oni moj simpaticni kafic.

moram priznat, da mal pa bom pogresala tale jutranji kofi.

aja! happy bday, 2nd sis!

Standard