cajt-pred-tagi

>potovanje po andaluciji, prvi dan

>prvi dan: savna v avtu kljub prizgani klimi, 41ºC ob 19h in iskanje kampinga sredi noci

na ponedeljek 4.8 sma se malo pred poldnevom (po tisanju vseh moznih stvari v prtljaznik golfa, we no travel light!) odpravile na pot do andalucije. najprej sma pobrale dve sopotnici, ki so rabile poceni prevoz do seville, sli do najblizje bencinske nafilat tank z dragim portugalskim bencinom, preverit pritisk v gumah, umit sprednjo vetrobransko in dat mape na dohvat ruke.

prvi postanek je bil sele na drugi strani nevidne meje, v mestecu badajoz. le-ta je pri portugalcih znan kot “najblizja bencinska meka”, ker je liter po 1.22€ (v nasprotju z 1.51€ v coimbri!). seveda se portugalski politiki potem pickajo, da kak ni fer, ker ima spanska ekonomija s tem boom, in buuu huuu, i want my mommy. ko vas smirgla, ce pa cez noc dodate 4 cente na liter, brez da bi karkoli rekli ali razlozli! itaq, da bomo sli cenejsim sosedom!

naslednjic smo se ustavili v sevilli, pred prvim kioskom, kjer sta si sopotnici kupili mapo mesta (ostali naj bi cel avgust in probali najdti delo), potem smo se po enosmernih ulicah zone macarena (aaaaaii, macarena!) vozili sem in tja, se spoznali z brutalnimi poletnimi temperaturami juzne spanije in ju koncno odlozile pred vrati njunega novega stanovanja. avenijo torneo poznam kot desno dlan. poslovili smo se na hitro, ker so naju se vedno cakale 3h na prevroci avtocesti do mesteca rota in prvega kampinga, playa aguadulce.
dan prej sem s strani vaya camping sprintala seznam vseh (registriranih) kampingov na obmocju cádiza, seville, tarife in malage (to je bil plan najinega potovanja), in v okolici mesteca rota naj bi bili vsaj 3 kampingi. na zalost sma v sosednje mesto, el puerto da santa maria, prisle v urah vecerje in ves folk je bil namenjen v center. kar je pomenlo zastoje. tako sma v roto prisle sele v trdi temi, se najprej vozile po mestu z ocmi prilepljenemi na sprednjo sipo in iskale tiste oranzne puscice za kamping. koncno sma se le ustavile in vprasale neka domacina, ki sta v extremno cudnem naglasu povedala.. nekaj. jst nc skapirala. do takrat sem mislala, da ker razumem kaj hoce ricky z mano delat, da potem tudi razumem spansko. (saj on je iz puerto rica, spansko govorece drzave, al ni?)

enivej, camping nam je uspelo najdet, in po pregovarjanju tipa pri zapornici zraven vhodnih vrat, da naju sonce zjutraj direkt v glavo ne moti ama bas nista, glavno, da se lahko zajle nekam zleknama, koncno le dobile najino parcelo. 50m stran od recepcije, 20m stran od kopalnic, 20m stran od kafica, in 5m stran od kosev za smeti. verjamite, ob polnoci vam to izgleda kot hotel s sedmimi zvezdicami!
na hitro sma razpakirale, postavle sotor, pustile, da se jogi napihne tistih 7cm, in sle spat.

dan je bil dolg.

Standard