cajt-pred-tagi

>nedeljski BBQ in iznajdba leta

>vceraj je bila nedelja in za mojo zadnji dan pocitnic. ker v krogu kolegov ni bila edina s to smolo, so si v vasici chanca (30min iz coimbre) pripravili zakljucni zar.

na meniju so bile sardine, zrezki, krompir, caldo verde, pecene paprike, ohlajeno pivo in sangria.
ves ta cas so na veselje domacinov zelo naglas odmevale portugalske popevke osemdesetih, kratki skeci skupinskega klovna, boj z muhami za hrano (tudi tiste dve vrecke vode tocno nad mizo niso pomagale) in zasledovanje ljudi na drugem hribu z daljnogledom. big brother alert!
(note to self: nea pozabi napisat posta o onem evrovizijcu, ki so ga baje zivega pokopali.)


kot zakljucni zabavni del pa smo se v dveh turah (bilo nas je okoli 20) z dzipom odpeljali pogledat -litijske (paleo ali neo ali whatever, noben ne ve) luknje v stenah bliznjih planin. imenovane originalno “buracas” (buraco = luknja). velikost teh lukenj (nekok zame niso jame, ker so globoke ravno par metrov) in gladkost sten je res malo vec kot “zanimiva” (recimo nekje okoli 0.4% vec kot 0, za bolje razumevanje mesta na lestvici).


ena najbolj priljubljenih stvari dneva pa je sigurno bila japonka enega tipa. na medenih tednih v nyc je domov prinesel tudi reef-ove nekako-ne-v-stilu-svetovnega-prvaka-surfa japonke, ki imajo na podplatu odpirac za steklenice. kljub temu, da smo imeli dva normalna odpiraca, pa sem vseeno med jedjo raje motila njega. kaj cem, se nikoli nisem vidla nekoga odpret mi pivo s podplatom japonke.
(ce kdo rabi navdih za moj bday darilo, evo v
am linka. za barvo mi popolnoma vseeno, sploh naj vas to ne ustavi pri nakupu.)

Standard