cajt-pred-tagi

>theres no place like 127.0.0.1

>ker vsi vemo, da noben anti-malware, -ad, -etc program ni fenomenaln, je potrebno vsake tolko malo pogledat hosts datoteko. zelo fajna stvarca, a tudi ta zna malo zmesat strene takrat, ko ni potrebno.
ker trenutno uporabljam bolj safari in iex kot firefox (ah, dejte no mir.) mi za iex v ozadju laufa adblock pro, za dobro mero se ad muncher. za safari sicer obstaja adblock, ampak ne za windows verzijo. samo zaradi tega se ne mislim presedlat na osx, raje se bom se malo igrala z visto. tako sem si dol potegnala redno updejtano hosts datoteko, ki je v bistvu seznam vseh do sedaj znanih naslovov oglasov, bannerjev, tistih extremno annoying jamba oglasov, itd itd. sicer je za visto potrebno vse skupaj naredit manualno (ker je PAC potrebno spet dat dovoljenje za dihat, a ne?!), ampak na koncu je vredno tistih 5min dela.

sem pa sele prejle skapirala, da so mi tocno ti hosts prepovedal dostop do statcounterja. (ja, imam stevc na strani. mal ego boosta ne skodi.) ampak, spet nisem bila edina s tem problemov in resitev se je ze nasla. tako. sedaj vas lahko spet nadzorujem. (xxxx.185.dc.telemach.net, hotlinked anybody much?)

Standard