cajt-pred-tagi

>naredi sam: popravi staro namizno luc

>v moji pred dvema tednoma zasedeni sobi mi je manjkala namizna svetilka. zato se je ana podala na lov v delavnici pradeda. on je vedno nekaj skupaj zbijal in sraufal, ce mu je le zena pustila. od njegove smrti pred mnogimi leti se tam v delavnici ni veliko spremenilo, in glede na vceraj najdeni zaklad je izgleda tako bilo se najbolje zame.
nasla sem namrec neko staro, cisto mozno da doma narejeno (vsaj glede na polozaje nekaterih vticev in sraufov) crno zelezno luc. ker se kljub priklopu na elektriko zarnica ni zasvetla, sem si dala gor moj toolbelt (dyke alert!), jo dala na prafaktorje, zamenjala tisto stvar za zarnico (kak se temu rece??), ter malo spremenila polozaje sraufov in kablov v podstavku.
ta-taaa!


vem, v ikei se ziher da podobno dobit za par ojrotov, ampak takele pa nima se maljarda druzga folka. podstavek je velki, okrogli in tezek v 3pm, kapa je po diametru vsaj enih 13cm, in jutri moram po 40W zarnico, ker tale se veliko prehitro pregreje. plus, za boljsi izgled jo moram se pobrusit, da se znebim rje, in pobarvat, da bo izgledala malo novejsa. ampak to so samo finese in preseravanja.
all in all, let there be light!

Standard