cajt-pred-tagi

>brazilski vecer.. mais ou.. menos!

>sicer sem sla dokaj zgodaj, tako da je zelo mogoce, da se je proti koncu razzivelo (je le bila tam soraya/gazela). ampak vceraj se mi je PRVIC v zivljenju zgodilo, da sem pustila vec kot pol kozarca caipirinhe.
i know.. the fuck?!

vem, da je v kaficih potrebno razredcit zadeve, drugace se pac ne da sprofitirat tistih 240% na flaso pijace, ali ipaq!
kako 240%? od oka, seveda.
1) recimo, da stane steklenica cachaçe ene 20€. na portugalskem se ta najcenejsa varianta dobi za okol 8€. ker smo v sloveniji bo tu malo drazje, recimo priblizno 2x drazje. flase so po 70cl. glede na vecino receptov se v eno caipirinho namesa sok limete, sladkor, puno leda in pol deci cachaçe. pol deci. po tej matematiki bi iz ene flase dobili 14 kozarcev caipirinhe.
2) glede na podatke na mercatorjevi strani se limete prodajajo po 3,69€ po kili. v kilo se jih dobi kar nekaj.
3) najdrazji rjavi sladkor je 3,78€ po kili. (ce res ne stejemo zapakiranga po 5g vreckah.) sladkorja se porabi malo. recimo 3 cajne zlicke, ampak tu je pac odvisno od okusa.
——
summa summarum, za 14 kozarcev caipirinhe bi porabil eno flaso pijace, tretjino sladkorja, kilo limet in veliko zdrobljenega ledu. (kolicine sladkorja in limet so imho cist mimo, ampak za foro argumenta se delajmo, da so prave.) v stroskih je to okoli 25€, caipirinho se tu dobi za minimalno 4€, kar bi po koncu steklenice zneslo 48€. v najbolj revnem primeru.

ne, nisem gledala filma “a verdade do gato” (po nase, posrednikov delez). ja, vem, da si kafici lahko privoscijo ponujat pijace po takih cenah, ker jih mi pac pijemo. ja, smo si sami krivi. o ja, lahko naredim boljso.
ampak u pm, no! my point.. wait for it.. waaaaaait for it!…. a ne morte potem vsaj DOBRE pijace naredit?!

and please, for the love of god!, stop mixing in lemon juice. its NOT the same!

Standard