pa dajmo resit svet

>i aint trying to be no grammar nazi, but puuuuh-lease!!

>govora o uporabi anglescine v mojem vsakdanjem zivljenju je bilo ze veliko, pokazalo se je tudi kot resnica #4 v enem izmed prejsnih postov.

tale post pa bi lahko dala kot #4a: motijo me napake pri uporabi anglescine.
ne vem zakaj ima tako veliko ljudi probleme s crkovanjem. ej, sploh se ne bomo menli o slovnici, VSI delamo napake. se moja prfoxa anglescine! (na stvar, ki jo je napacno razlagala skoraj celo uro, sem jo opozorila PO koncu ure. nekaj dostojanstva pa ji je bilo potrebno pustiti, a ne?) velikokrat se zgodi, da se casi pomesajo in da se uporabi beseda, ki je manj primerna kot ena druga. ampak, dok se razumemo, je vse kul.

moj problem je samo tale: ce pisete smse v anglescini in ce nimate ravno diplome iz anglescine (kjer vam vsako napako stejejo kot smrtni greh), dajte potem VSAJ tiste besede, ki ste se jih naucili napisat ze prvo leto anglescine v osnovni soli!, PRAVILNO napisat. saj ni tako tezko.
npr, res ne pricakujem od vas, da mi boste kot shakespeare povedali dogodek prejsnega dne (ceprav bi bilo zelo zanimivo), stare anglescine se nikoli nisem navadla. tho, thee, ye, thine in hath naj ostanejo v preteklosti.
tudi ni potrebe biti azurni z dnevno spreminjajocim zargonom, ker vsi vemo, da se pomen besede “phat” spremeni vsaj trikrat na dan. res pa je, da se z malo tega znanja pri meni dobi kar veliko street creda.
uporaba velikih zacetnic in apostrofov ni nujno potrebna, I’m = im, you’re = youre, you would = ud, you would have = udve, itd. ampak ce neuporaba apostrofa spremeni pomen besede (hell vs. he’ll), potem pa prosim, dajte no pritisnat na Add symbol in se s palcem sprehodte po tipki.
tudi ce boste narekovaj dali pred locilo vas ne bom postrani gledala. sicer ni logicno, ampak se vsakmu zgodi. premature ejaculation ‘n such.

resno. i are okey with lots! ….EXCEPT:
#1: Loose for lose
I always loose the product key.

#2: It’s for its (or god forbid, its’)
Its starting to snow it’s heart out.

#3: They’re for their for there
Their going they’re to see there grandmother.

#4: To / Too / Two
Too elephants are too many two see at the circus.

#5: Effect for affect
The outage shouldn’t have any effect on users.

#6: You’re for your
Your right about the changes.

#7: Different than for different from
This setup is different than the one at the main office.

#8 Lay for lie
I got dizzy and had to lay down.

#9: Then for than
If you can’t get Windows to boot, than you’ll need to call Ted.

#10: Could of, would of for could have, would have
I would of sent you a meeting notice, but you were out of town.

zaradi tehle je moja reakcija, med tistim polnocnim rajcanjem preko smsov, ze veliko preveckrat bila: “you want me to do what? with what? to whom?!”
skratka, zelo mrzel tus. not good. not good at all.

Standard