cajt-pred-tagi

>dolgo kavo! brez! zajle! …. uuu, kuuuuukiiii!!!

>glede na to kaksne so nase temperature, se zadnje dneve odlocam bolj za belo kavo kot steklenico laskega. (ceprav sem vceraj v horse’s pubu spila oboje v eni uri. izgleda smo zmedli natakarco.)

ce se mene vprasa (in glede na to, da ste na mojem blogu, potem so vam moje besede svete, ne? …. *crickets*) je bela kava sissy verzija kofeja z mlekom. nekje ti se ono penasto mleko dajo. zakaj ze? ker je bolj fancy? al pa ce ne bi? hvala. ce se gre v kafic na kofein, potem naj se naroci expresso. s tem, ko narocimo belo kavo, priznamo natakarci, da smo sissyji. in nekaterim natakarcam jst to raj ne bi priznala.

dolgo kavo! brez! zajle!

bela kava je kul, ker te pogreje na noter. to sicer naredi tudi viski, ampak viski ti ne pogreje istocasno se rok. belo kavo se namrec dandanes najveckrat servira v visokih salcah. (kar je kul tudi zato, ker smo nekateri solidarni in sedemo za mizo zunaj. na mrzlem. s pusaci.) le-te so ravno dovolj visoke, da jih objamem z obema rokama in potem imam samo se en problem: kaj naj si zlijem po nogah, da me bo nehalo zebst se v prste na nogah?!
edini mali minus je, da se ob beli kavi skor napol pricakuje se kak keks zraven. nekateri kafici dajo, drugi ne. in ko na robu kroznika ne vidimo onga malega kukija smo potem, eni bolj kot drugi, razocarani. ce ne bi bila prelena bi se v vsakem kaficu zagrebla za knjigo pritozb in pripomb.

but! have no fear!
florence doléac ima fenomenalno resitev!

Standard