cajt-pred-tagi

>ko sneg skopni, nam ostane nekaj na podplatu

>spet neki snezi zunaj, tako da se bo tale post iznicil cez par ur.
vseeno, mislim, da nisem edina, ki je to opazla na nasih ulicah v teh zadnjih dneh, ko je prejsni sneg skopnel in smo spet lahko vidli asfalt pod nogami. to jest, ce smo imeli sreco je bil asfalt edina stvar, ki smo jo vidli pod nogami! vsake tolko se je na zalost lahko zgodilo, da smo na podplatu cevlja vidli ostanke pasjega dreka.

ja, ena izmed dobrih lastnosti snega je ta, da prekrije vse pasje dreke, ki lezijo na plocnikih. dolgo sem imela obcutek (in to veselo razlagala vsakmu, ki me je hotel poslusat), da smo v ljubljani face in da pobiramo za nasimi ljubljencki. (za razliko od folka v nekaterih drugih evropskih prestolnicah.) sami itak ne bojo. nekok sem mnenja, da se pobere, ce je trdo. ce je tekoce, te pa se lahko zelo upraviceno delamo, kot da pes na koncu vrvice (za katero sploh nimamo pojma, da jo imamo v roki!) ni nas.
pozimi se situacija spremeni. ze sam sprehod je komplicirana kombinacija salov, rokavic, kap in tezkih bund, kdo se bo spomnil se na vrecko za drek?! plus, ce ze imamo vrecko, komu se da po snegu sarat? cez par minut bo itak spet zapadlo malo snega in prekrilo zadevo. zakaj bi se matrali?

no, in se ne.
kar je vidno sedaj, ko snega ni.

kak zaj to dol spravim?!

Standard