cajt-pred-tagi

>kako preziveti pusta..

>no, se eno leto je okol in spet imamo pusta. hrusta. al nesto.
kar pomeni, da se je babica zabarikadirala v kuhnjo in jo bomo vidli samo, ko bo se en pladenj krofov specen in posut s sladkorjem v prahu. in ja, njeni krofi so fenomenalni! (od ktere babice pa niso?)

imam pa vseeno tri probleme s temile krofi in rabim vaso pomoc.

1) vedno, ko se spravim v ‘ugriz’ mi zrata vdihnat nekaj onga sladkorja (katerega ni veliko, le dovolj za taksne bedarije). seveda se skoraj zadusim in do nameravanga ugriza se malo traja. ima kdo kaksna navodila kako jest krof brez skorajsne zadusitve? in ne, cuker mora bit, tako da sploh ne predlagat brez cukra jih jest.
2) vsi vemo, da imajo doma nareti krofi na eni strani tako malo luknjico. ja, marmelada je mogla nekok na sredino krofa pridet, ne? marmelada je meni osebno najboljsi del krofa, zato se do tega dela rada spravim pocasi in v velkih krogih, tako da ostane za na koncu. in med tem procesom mi v 75% primerov vsaj poskusa ven zlest skozi tisto isto luknjico. najbolj logicna gravitacijska pot je seveda naravnost dol in ne postrani v usta. kako prepricat marmelado da ostane noter? lezanje na hrbtu?
3) prehitro se ohladijo. na zalost tisto maljardo krofov ne morem pojest naenkrat (vsaj 3 dni mi dajte, no), tako da jih nekaj ostane za kasneje. ideja je vedno dobra in dosti naivna, a tistih par sekund v mikrovalovki marmelado segreje na temperaturo talisca jekla. torej, moje vprasanje: kako malo segret krof, brez da bi si popolnoma opekla usta?

animirani gifi dobrodosli.

Standard