cajt-pred-tagi

>se seznam meni najljubsih in dnevno uporabljenih firefox add-on-ov

>kljub temu, da sem se lani na veliko uporabljala iex (ne me zaj tepst, vsi se naucimo slej ali prej, jst sem pac med bolj pocasnimi), sem se potem predala TaPraviCerkvi in sedaj imam ie instaliran samo se zaradi testov kode. iz istega razloga imam instalirana se safari in chrome. kaj cem. pravijo, da so pomembni.
(in glede na to, da stran moje sluzbe se vedno redno obiskuje vsaj 44% folka, ki ima instaliran ie6, potem veste zakaj vsi tisti “u pm ie6, zakaj ne umres ze enkrat?!” twiti.)

funkcionalnost ff poznamo vsi, ne bomo se spravljali v to. povedala vam bom le katere plugine jaz uporabljam dnevno. (ja, teh seznamov RES se ni dovolj, hehe)

firebug – eh, o tem sploh ne bom. poznati ga morate vsi, ki se kakorkoli ukvarjate z netom. (www)

fireshot – vsi smo se za screenshot navadli pritiskat na Alt + Prt Sc, skopirat sliko, shranit in poslat. tale je veliko hitrejsi. (www)

jiffy – vam vsake tolko ni jasno zakaj se neka stran tako jebeno dolgo nalaga? ta-taaaa! (www)

measureit – ko je na strani potrebno na hitro izvedeti visino ali/in sirino dolocenega elementa. zelo dobra stvarca. (www)

pixel perfect – ime pove vse. vcasih je potrebno naredit popolno kopijo neke grafike in s temle si naso stvar postavimo “nad” original in primerjamo. sicer ne uporabljam veliko, ampak vsake tolko je ze prislo prav. (www)

sxipper – namesto vas izpise vase podatke v taksne ali drugacne obrazce na netu, zapomni (ali pozabi) uporabniska imena in gesla, avtomatsko vas vpise, itd. na zacetku mi je bilo malo mucno, ker mi je tezil s temi vpisi (vsake tolko je se vedno potrebno pritisnit na “ok”, odvisno od strukture strani), ampak odkar sem ga natrenirala (se ikonca je pes) je res eden mojih boljsih prijateljev. (www)

tiny menu – zgornji meni (File, Edit, Vie, itd) vam spremeni v enga samega, “Menu” (ki je lahko text ali img). ja, gre se za pridobivanje tistih extra 25 pikslov. vcasih pridejo tako zelo prav. (www) aja, ce bi se radi totalno znebili menija pa si dol potegnite Hide Menu Bar. (www)

tree style tab – tabe vam prikaze v stilu windows explorerja. po defaultu jih da levo, ampak lokacijo lahko spremenite po zelji. lahko je auto-hide, lahko ga poklicete z malo daljsim pritiskom na Ctrl key, itd. ah! ena najboljsih lastnosti pa je seveda – vcasih v parih minutah odprem in zaprem tolko tabov, da na koncu nimam pojma kje sem zacela. tale add-on vam na novo odprte linke odpre po “parent > child” sistemu. da sploh ne omenjam se dodatnih 30 pikslov. see a pattern? (www)

url fixer – ker se nam pac vsem zgodi, da namest gmail.com vtipkamo gamil.com. tale add-on ima nastimanih par tipicnih napak in ce pride do ene izmed teh vas s preprostim alertom opozori. (www)

fellow developerji, se kaksen predlog?

Standard