cajt-pred-tagi

>parada ponosa. kao zakljucek tedna ponosa. al tedna parade. ne, to ziher ne. skratka, zakljucek tedna glbt.

>vceraj sta se zgodila dva dogodka.
najprej sem sla malo na stari trg pogledat zakljucni del parade ponosa, potem pa se v krizanke na urban festival. dan je bil dokaj dolgi, se vedno sem cela zmackana, imela sem se fuck-ing fe-no-me-nal-no, in komaj cakam naslednjih par tednov, ko imam v planu se par taksnih dni.
ja, kaj cmo. zacelo se je poletje (ceprav se na nasem vremenu tega glih ne cuti najbolje), festivali taksni in drugacni so v polnem zamahu, in moja mafija™ me ima rada.

danes se mi da opisat samo popoldanski del, vecer in noc bosta na vrsti jutri.

torej, prvi del (vsaj kronolosko gledano) je bila parada ponosa, kao zakljucek tedna ponosa. al tedna parade. ne, to ziher ne, ker sem vidla samo eno parado. skratka, zakljucek tedna glbt.
kakor je jasno vidno, nisem ravno sodelovala. vem, grdo od mene. kak tocno sem raje hodla v macka/lana na kofe in pivo, ce pa bi bla lahka sla v opena na literarna predavanja, okrogle mize in tiskovne konference?! (retoricno vprasanje!) in ja, se bolj grdo od mene, da se nisem pridruzla vsem vam aktivistom in pomagala sirit neko besedo. ker, ce pa MI SAMI ne bomo neki naredli za nas (in vse tiste zahteve, ki jih nasa predraga lgbt populacija ima), kdo te bo?! (ceprav, kakor z B ugotavljama, nasa lezbicna mladina s svojimi izjavami dela vec skode kakor koristi. dajte se malo brzdat, delate budale iz vseh nas!) in da, ce ze meni ni do poroke in posvojitve otrok, te se lahko vsaj postavim v parado in sem solidarna. ker ce pa kaj pove, da je glbt populacija prisotna, te je to ziher en velki krog folka okoli parlamenta. aja, in piscalke. brez piscalk res ne mormo.

ampak bom rekla tkole: organizatorji ste se vsi zelo potrudli, kapo dol pred vami takoj. men to ne bi zratalo, ker nimam ne potrplenja ne navdusenja za te zadeve. (to je mogoce kristalno jasno iz zgornjega odstavka.) pac ne zdi se mi, da bo tole kam prislo. vsaj ne na tak nacin. a ni fraza “pride parade”? parade naj bi ble po definiciji vesele zadeve, ne? ja. se beseda “gay” je po absolutni definiciji “veselje do amena!!” okej. s tem se vsi strinjamo. in zakaj potem za bozjo voljo mormo cisto vsako leto bit tko jebeno zamorjeni?!
okej, ja, nepravice se dogajajo. pizda materna, skoz se bojo. svet ni perfektn in slovenija ni raj na zemlji. dalec smo od tega. in ce mi se en omeni oni dogodek pred openom bom dobla popizditis. ne, ni me bilo tam. ne, ne vem tocno kaj se je zgodilo. ampak vredu no, 9 emailov samo o tem (prek FB) v roku 45 minut?! say hi to my little friend, the Ignore button.

program? ce ste vidli eno parado, ste vidli vse.
oder, na njemu folk, ki vsako leto pove iste stvari, samo z drugimi besedami. (in z rokami, thumbs up za to idejo.) pred odrom obvezno more bit na tleh tista velka mavricna zastava in zraven nametani transparenti. in potem se piska, in ploska, in letos se je kao neki pelo. (ka te to blo?! karaoke? na starem trgu? ZAKAJ?! komu tocno se je to zdela dobra ideja?)

enivej. bom utihnala. zaj me bodo tak vse lezbijke krizale. ker.jst.sploh.ne.vem.kak.jim.je.hudo! ker jst pa sploh ne spostujem ne njih, ne njihovga truda, in sploh ne vem, kaksna krivica se jim godi!
kak ze reces, B? suti pa trpi? ti bi mogla dobit nobelovo za literarno delo. okej, ZELO kratko literarno delo, ali ipaq.

preden sem se odpravla pred krizanke sem se postavla se v vrsto pred belim kombijem, dala kri, dobla mojo kodo in od petka naprej me bodo v infekcijski kliniki cakali izvidi. ja, testirat sem se sla na okuzbo s HIV. rezultati bodo isto kot pred enim mescom, ampak okej. vsake tolko pride mimo situacija, kjer celo pase dobit negativni odgovor.

Standard