cajt-pred-tagi

>sobotna vokalna ekstaza a la perpetuum jazzile

>pravijo, da je sobota dan za substral. me smo na ta pregovor (no, slogan za taisti produkt) pozable in smo se raje sle glasbeno izobrazevat. vsaj jaz, ostala dva clana druzbe sta stari macki v tem.

jazz klub gajo ima namrec cez poletje prireditve na svojem veliko premajhnem vrtu. tam med opero (pa kaj to mislijo kdaj dokoncat?) in moderno galerijo. pravkar sem ugotovila, da se julija tam dogajajo zanimive stvari. puno njih!
to doticno soboto smo si sle ogledat koncert “vokalne ekstaze” perpetuum jazzile. “..edini slovenski jazzovski zbor. Pod umetniškim vodstvom Tomaža Kozlevčarja navdušuje s pestrim programom, nenavadnim petjem in svojevrstnim uživaštvom.”
vrt se je zapolnil ze okoli 19h, takrat ko nam je bilo receno, da uletimo. hja, mal smo zamudile, se zgodi. a vseeno smo pred zacetkom koncerta imele cas se pol ure cakati pred sankom in skoraj prosit onga natakarja, da nas je opazil. ne, lazem se. opazil je nas vse, ki smo tam cakali. in ce si mu z roko pomahal blizje je, faca kokr je bil, pomahal nazaj. ja, vse lepo in prav, na kak drug dan se grem to igrico s tabo vsaj dve ure. tisti, ki odneha prej, je prpa. v soboto, ko imas pred sabo vsaj 20 zejnih ljudi in ko se po sanku kar tako sprehajata se dva natakarja, brez da bi celo karkoli naredila, v taksnem primeru pa to ni bila najboljsa mozna odlocitev. B me je ustavila par sekund preden sem se mu pognala v goltanec.
ko se nama je, s tezko zasluzeno pijaco v rokah, le uspelo prebiti nazaj do nase mize (no, do mize fotografsko sramezljivih znank), se je koncert zacel. vodja je govoril puno, tja nazaj se ga vecinoma sploh ni slisalo (kaksna partizanska anekdota? o cem vi to?), hvala bogu isto ni veljalo za zbor. 5 minut dezja je malo popestrilo dogajanje cisto pred odrom, ostali smo se zadrzali pod dezniki in drevesi (nekateri se na drugi strani ograje, med parkiranimi avtomobili), pocakali na njihovo verzijo toto komada “africa” (“skoraj” 2 milijona ogledov!), ter po koncu “cudne noci” zakljucile kul vecer z wannabe-kitch-’80-videokilledtheradiostar-MJ-tribute pijaco.

Standard