pa dajmo resit svet

>izgleda se ga zadanem vsake pol ure. (twittix – twitter za nokia mobitele)

>prejsn dan v mbju se je moja nokia (aka MILF) na vsake pol ure oglasla s kratkim zvrgolenjem. milf se je namrec preko twitter apija povezala na net in pogledala, ce je kaj neprebranih twitov. in so bli. (mater, ste se razpisali!) po parih urah smo, v ljubo folka okoli mene, zvok ugasnal.
potem so seveda sledila tipicna vprasanja, kaj to twitter sploh je, kaj imam jaz od tega, zakaj bi jaz SPLOH hotla to delat, zakaj bi kdorkoli to sploh si zmislu, itd.
no, za ta in podobna vprasanja, si poglejte tale kratek video, “twitter in plain english”.

pred parimi dnevi me je #ona zafrkavala, da imam novo odvisnost. ena druga mi rekla, da morem vedno povedat, ko/ce grem spat. ce par ur nic ne “scebetam“, misli, da nisem vec med zivimi. @BigWhale pravi, da tocno ve kdaj se zbudim. izgleda mu ze ni slabga, ce me ima se vedno med followerji *nhe nhe*

no, in da lahko normalno hranim to mojo kao odvisnost, in ker se mi mobilna varianta twitterja ne dopade sploh (na voljo ti dajo samo tiste najbolj simple opcije: posli, sledi, blokiraj. wtf?), sem se prejsni dan podala na lov za kaksno api tudi za mojo predrago milfico. za ajfoune, blekberije in podobne VELKE tulifone jih je maljarde, kaj pa preostane nam ta malim?
v bistvu od apija nocem veliko. hocem samo stiri stvari, vse ostale funkcije za uporabnike/twitanje lahko opravim na kompu.
• poslati twit (d0h.)
• moznost direktno odgovorit nekomu, brez potrebe “na roko” pisat nickname. nekateri imate res z4|3b4n3.
• moznost zasebnih sporocil
• upload slike

plod mojega iskanja? twittix. stric google ftw.

i adore:
v tem tednu uporabe vseh funkcij najverjetneje sploh se nisem odkrila (ker jih pac ne uporabljam, glej moje “zahteve” odstavek visje), lahko pa vam povem tole:
• pisanje twitov in upload slik (avtomatsko na twitpic) je piece of cake
• ce je twit v timeline-u odgovor na nekaj vam ta nekaj tudi pokaze (ce to zelite, seveda)
• pri zasebnih sporocilih vam da na voljo seznam vasih followerjev (ni potrebe pisat celi nick, yay!)
• z followerji in following-i lahko delate vse in se malo (pregled njihovih twitov za pet let nazaj, pregled njihovih followerjev in following, blokiranje, itd)
• twitpic slikice vam kot preview pokaze na telefonu (ni treba sploh kliknat in odpirat browser)….

dopade se mi tudi to, da se vse (timeline, odgovori, zasebna sporocila, followerji in following, status, iskanje) prikaze v svojem tabu. ni neke zmedenosti, ki jo (na zalost) se vedno lahko vidimo tudi pri nekaterih desktop apijih (twhirl).
ah! twittix se lahko periodicno (dolocite sami na koliko minut) skonekta na net, pregleda stanje neprebranih twitov in se samodejno tudi spravi nazaj dol z neta. najboljsa stvar za vse tiste, ki mogoce se nimamo glih obcutka kolko kilobajtov taksna stvarca ponuca in nas visok racun za telefon ne bi razveselil.

i is not so happy:
da pa ne bomo samo lepo govoril, vam dam se dve stvari, ki me malo motita.
• dopoldan vidla, da se pri mojih odgovorih na nek dolocen twit ne vidi, da je to odgovor. ponavadi zraven pise “in reply to”, tega tu ni. kar malo zmede pogovor, ko druga oseba ne ve na kaj tocno sem jaz pametno pripomnala “hell yeah! 😀
• pri zasebnih sporocilih vedno prikaze avatar ta druge osebe. tudi ce sem jaz tista, ki je DM poslala. edina razlika med inbound in outbound DMjem je ena miiiiiiiiiicena puscica v desnem zgornjem kotu sporocila, obrnjena ali navzgor ali navzdol.

misc:
podprtih (nokia) telefonov je malo morje, vsi ljubitelji nemscine si lahko stvarco instalirate tudi v nemskem jeziku, jaz sem ostala pri anglescini.
full verzija stane bogih 5€, ampak tudi demo verzija vam nudi vse funkcije. se mi zdi. mislim, da je edina razlika opozorilo pri zagonu. tisti dve sekundi bom ze prezivela.

*thumbs up*

Standard